Έχω λιγουλάκι μπερδευτεί με το τι ακριβώς ρόλο βαράνε οι Γιοι του Γαβριήλ, αν κι εγώ σκέφτηκα ότι η αναμενόμενη ανατροπή θα είναι να βγουν αυτοί οι "ήρωες" της υπόθεσης και οι τερατώδεις μάσκες τους να είναι απλά για το ξεκάρφωμα. Η αλήθεια είναι ότι, προς το παρόν, χρησιμοποιούν κυρίως παραλυτικά βελάκια και δεν πάνε κατευθείαν για να σκοτώσουν, αλλά ίσως αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν ακόμα αρκετά όπλα. Άσε που, αν κάτι μας έχει μάθει η σειρά, είναι ότι απόλυτα καλοί και απόλυτα κακοί δεν υπάρχουν.
Και επίσης ότι οι άνθρωποι, ακόμα κι αν μια χούφτα από αυτούς βρεθούν σε άλλο μέρος του σύμπαντος και είναι υπεύθυνοι για την αναγέννηση του ανθρώπινου είδους, πολύ γρήγορα θα βρουν λόγο να διχαστούν και να αλληλοσκοτωθούν. Για πουθενά δεν είμαστε. Κυριολεκτικά, όμως.
Γρήγορες σκέψεις:
- Τόσα χρόνια σ' αυτόν τον πλανήτη, αναγκαστική επιμειξία, πώς και δεν κάνουν πάρτυ οι γενετικές ανωμαλίες;
- Προφανώς δεν ψάχνω να βρω λογικό νόημα, αλλά μου φαίνεται περίεργο η φύση σε αυτόν τον πλανήτη να έχει αναπτύξει μηχανισμούς εξόντωσης των ανθρώπων, δεδομένου ότι οι άνθρωποι έχουν μόλις καμιά 200αριά χρόνια που ζουν εκεί. Πότε πρόλαβαν τα δέντρα να γίνουν θανατηφόρα εναντίον τους;
- Ο Μέρφι είχε μια μεταθανάτια εμπειρία, για την οποία ελπίζω να μάθουμε περισσότερα. Επίσης ελπίζω να μη μου τον κάνουν θρησκόληπτο Γκάιους στο BSG.
- H Ντιλάιλα ούτε μισή μέρα δεν τον ήξερε τον άβγαλτο τον Τζόρνταν, αμέσως να τον ξεπαρθενιάσει. Και φυσικά δεν ήταν η πρώτη της φορά.