Και κουραφέξαλα, ονομάστε την σεζόν «Πώς να χαρίσεις 2 εκατομμύρια στον Τόνυ».
Βλέποντάς την από την πλευρά του Τόνυ φοβερό παιχνίδι και το άξιζε.
Βλέποντάς την από την πλευρά οποιουδήποτε άλλου παίχτη, οι newbies κόντρα στον Boston Rob στο Redemption Island ήταν αστέρια.
Η Ναταλί η μια βλακεία μετά την άλλη, έχεις idol και την ψήφο της Μισέλ, τράβα πες ψέματα ότι το jury υποστηρίζει Σάρα και δώσε ότι δήθεν στοχεύεις εκεί, και ρίξε blindside στον Τόνυ, πήγε και τους τα είπε με την μία χαρτί και καλαμάρι, LoL.
O Ben με την βλακεία δήθεν να υποστηρίξει την Σάρα βασικά την έθαψε στην 4η θέση, η Σάρα στον κόσμο της αν και ξεγέλασε την Ναταλί ότι έχει idol χωρίς να της το δείξει (το είπε ο Τόνυ σε μια συνέντευξη σήμερα), Μισέλ ούτε έναν ψήφο και έριξαν 4 στην Ναταλί γιατί; Για την καλή της φυσική κατάσταση προ παιχνιδιού και τους μύες της;
Η ponderosa δεν κατάλαβα τι παίχθηκε και η Ντενίς είχε τέτοια ψυχρή υποδοχή και την πέρασαν από Ιερά Εξέταση λες και έκαναν πρόβα για το FTC...
Πολύ κακή σεζόν για σεζόν με 20 νικητές, μόνο ένας Τόνυ άξιζε και ευτυχώς πήρε και τα 2 εκατομμύρια και κάπως σώθηκε το πράγμα...
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΘΑ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΘΩ ΠΟΤΕ, Δεν ξέρω για σας αλλά ίσως να πήρα 3 ανάσες στις 2 ώρες του φινάλε.
Μέχρι την στιγμή που πήρε ο Τόνυ δύο ψήφους στη σειρά στη ψηφοφορία για νικητή, είχα χεστεί πάνω μου ότι θα το δώσουν στην Νάταλι αλλά THANK GOD ψήφισαν σωστά οι περισσότεροι.
Τζέρεμι, τεράστιος ******ς και sore loser ελπίζω να μην τον ξαναδούμε.
Νάταλι δεν άξιζε την νίκη με καμία και ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να πάρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ψήφο κανονικά. Το Extinction Island θέλω να πάρει φωτιά και να το ξεχάσουμε για πάντα.
Σάρα και Τόνυ πρέπει να είναι το αγαπημένο μου δίδυμο έβερ και τώρα θέλω να τους δω στο Amazing Race!
Ο Boston Rob ήταν για πολλά χρόνια ο αγαπημένος μου, μόνο που τον βλέπω στην οθόνη χαμογελάω σαν παιδάκι αλλά πλέον την θέση του πήρε ο γίγαντας Τόνυ! Επικό confessional του Boston Rob όταν έδινε την Ψήφο στον Τόνυ!
Στο fire challenge πρέπει να έφαγα ότι νύχια είχα, δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι η Σάρα θα κέρδιζε με αυτόν τον τρόπο αλλά ευτυχώς δεν έγινε μλκια και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως πλαντάξαμε στο κλάμα μετά το challenge, σφίχτηκε τόσο πολύ η καρδιά μου βλέποντας τον Τόνυ.
Επίσης, το edit σε αυτή τη σεζόν είναι παααααρα πολύ καλό και οι μουσικές κλπ αλλά στο φινάλε νομίζω το πήγανε αλλού, μιλάμε γάμησε. Δεν ξέρω αν είναι επειδή είχαν πολύ υλικό και πραγματική αγωνία κάθε φορά αλλά με έπιανε ρίγος κάθε φορά.
Όσοι βλέπετε συνεντεύξεις, ακούτε podcasts κλπ αν θέλετε ποστάρετε εδώ τίποτα λινκ. Δεν έχω ιδέα από αυτά απλά βλέπω το επεισόδιο και μπαίνω εδώ να διαβάσω/σχολιάσω(δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν σπόιλερς για το Survivor) οπότε έχει πολύ ενδιαφέρον να δω τις γνώμες και άλλων.
αν καποιος απο ολους τους jurors δικαιολογειται που ψηφισε την Ναταλι, αυτος ειναι ο Jeremy. Συνεχεια ελεγαν ποσο ειναι σαν οικογενεια και επισης διαβασα οτι η Ναταλι εχει βαπτισει το ενα παιδι του. Καταλαβαινω και τον Tyson αφου του εδωσε ενα idol. Τωρα θα μου πειτε αν ο καθενας ψηφιζει με βαση τις σχεσεις τους εξω απο το παιχνιδι, για ποιο λογο παιζουν αλλα οταν υπαρχουν 2 μυρια στη μεση αυτο ειναι λιγο πολυ αναμενομενο.
Πιο πολυ με πειραξε η Parvati. Αντε τον Tony δεν τον γνωρισε ingame. Δεν μπορεις μωρη να δωσεις μια ψηφο στη Michele που ησασταν και besties;
Την Σάρα την είχα ξεγραμμένη για νικήτρια από τότε που δήλωσε ότι ο Tony δεν έχει social game και 10 λεπτά μετά ο Τόνυ κρατούσε 6 fire tokens για να ξεπεράσει το extortion disadvantage.
Εμένα μου έκανε εντύπωση η ατάκα που είπε στο TC που έγινε το blindside της Σόφι. Πως όποιος κάνει το απόλυτο blindside έχει το δικαίωμα να λέει πως είναι ο καλύτερος παίχτης. 10 λεπτά αργότερα έβαζε στον Τόνυ τις φωνές και το επόμενο πρωί τον είχε κιόλας συγχωρέσει και βάζανε σε εφαρμογή το spy nest. Βέβαια τότε πίστευα ότι κάποια στιγμή θα αποχωρούσε ο Τόνυ και το blindside της Σόφι δε θα είχε ιδιαίτερη σημασία. Πού να φανταζόμουνα ότι το editing ήταν τόσο ξεκάθαρο.
Αρχική Δημοσίευση από τον/την Stinkfist
το άλλο που έλεγε ότι είναι σίγουρη ότι η Νάταλι δεν έχει idol επειδή είναι τόσο καλό το social game της που θα της το είχε πεί! Ντόινγκ!
Kι εδώ είχα flashback από παλιά σεζόν και με πιάσανε τα γέλια. Cook Island, στο επεισόδιο που ο Γιουλ έδειξε το idol στον Τζόναθαν. Πάει ο Τζόναθαν στη συμμαχία του (Πάρβατι, Κάντις, Άνταμ...) τους λέει απ'όξω χωρίς να καρφωθεί εντελώς, ρε παιδιά μήπως ο Γιουλ έχει το idol και θα ήταν καλύτερα ρίξουμε αλλού τις ψήφους; Απάντηση: Δεν έχει idol, αποκλείεται. Λες και περίμεναν να τους πει ο Γιουλ "Παιδιά το βρήκα".
Αρχική Δημοσίευση από τον/την Stinkfist
Απίστευτο, τρομερό παιχνίδι ο Τόνυ.
Post-merge το παιχνίδι του ήταν καρμπόν από Cagayan. Το είπε και ο ίδιος... έφτασε η ώρα να κάνω flip-flop. Πετσόκοψε την Σόφι και την Κιμ με παρόμοιο τρόπο που ξεφορτώθηκε LJ και Τζέφρα. Χρησιμοποίησε άτομα εκτός της συμμαχίας του όπως τον Τζέρεμι και τη Μισέλ με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε τον Σπένσερ και την Τάσα. Τελευταία στιγμή πριν το ΤC έδινε εντολές στα στρατιωτάκια του... τον Νικ και τον Μπεν, όπως έκανε και με τον Γου. Έκανε blindside κρατώντας το μυστικό από τη Σάρα, όπως είχε αφήσει στην απ'έξω και την Τρις. Και η Νάταλι ήταν η σπασίκλω που παραλίγο να του κοστίσει τη νίκη όπως η Κας!
Δεν ξέρω προσωπικά δεν έδωσα τόση σημασία στις σκόρπιες ψήφους ακριβώς επειδή το αποτέλεσμα ήταν τελειωμένη υπόθεση εφόσον ο kingpin έφτασε τελικό. Υπάρχουν τελικοί στο παρελθόν που ήταν unanimous ενώ δεν θα έπρεπε :cough:Adam:cough: και ακόμα περισσότεροι που λογικά θα ήταν unanimous αλλά κάποιοι έριξαν μια-δύο ψήφους αλλού για να δώσουν τα 100 χιλιάρικα ή λόγω bitterness ή απλά για τη φάση. Αν και θα προτιμούσα οι σκόρπιες ψήφοι να πάνε
Spoiler
στη Μισέλ. Όχι γιατί έκανε τίποτα σπουδαίο αλλά γιατί έπαιξε όντως Survivor 39 μέρες και επιβίωσε από idols, advantages και tribal councils. Αγαπώ Νάταλι μου άρεσε στη σεζόν που πήρε με το σπαθί της, μου άρεσε και εδώ ως περσόνα φυσικά, αλλά survivor δεν έπαιξε, έπαιξε κυνήγι θησαυρό για το 90% της σεζόν. Προφανώς δεν φταίει η ίδια, η παραγωγή φταίει αλλά το runner up status της δε δεν μετράει και τόσο πως να το κάνουμε.
Αυτό που δεν θα μάθουμε πότε στα αλήθεια είναι τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε obvious pick στον τελικό. Sure κάποιοι jurors θα πουν τι "θα ψήφιζα αν" 6 μήνες μετά και έχοντας δει τη σεζόν, αλλά όπως έχω ξαναπεί αυτά για μένα είναι κολοκύθια τούμπανα και καθόλου ενδεικτικά του τι θα ψήφιζαν σε πραγματικές συνθήκες νησιού. Θέλω να πιστεύω πως
Spoiler
αν ήταν η Σάρα αντί του Τόνι στον τελικό που δεν είχε το ίδιο resume αλλά σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από τις άλλες θα τη σεβόταν αρκετοί ώστε να κερδίσει. Ή έστω αν δεν την σέβονταν στη χειρότερη θα το έδιναν στο outsider που επιβίωσε (Μίσελ)
Δεν θα το μάθουμε πότε ότι και αν δηλώνει ο ένας και ο άλλος στο podcast του Cesternino και εν τέλει καλύτερα, αφού το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε.
Η ουσία είναι ότι το EoE πρέπει να πεθάνει, αλλά φοβάμαι ότι πρέπει να φάμε στη μάπα ακόμα 3-4 νικητές τύπου Chris Underwood για να πάρει πρέφα η παραγωγή ότι είναι η μεγαλύτερη μαλακία που έχουν σκεφτεί ποτέ.
(δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν σπόιλερς για το Survivor)
Yπάρχουν περιπτώσεις που έχει γίνει leak ολόκληρη η σεζόν πχ Νicaragua, HvV, BvW. Λίγα να πει ο ένας, λίγα ο άλλος... δε θέλει και πολύ να ενωθούν τα κομμάτια. Κι όσο κι αν θες να τα αποφύγεις, μπορείς να φας spoilers από ένα comment στο reddit ή στο youtube ή στα comments από κάποιο podcast. Οπότε σταμάτησα μαχαίρι να επισκέπτομαι τέτοια μέρη κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Εμένα μου έκανε εντύπωση η ατάκα που είπε στο TC που έγινε το blindside της Σόφι. Πως όποιος κάνει το απόλυτο blindside έχει το δικαίωμα να λέει πως είναι ο καλύτερος παίχτης. 10 λεπτά αργότερα έβαζε στον Τόνυ τις φωνές και το επόμενο πρωί τον είχε κιόλας συγχωρέσει και βάζανε σε εφαρμογή το spy nest. Βέβαια τότε πίστευα ότι κάποια στιγμή θα αποχωρούσε ο Τόνυ και το blindside της Σόφι δε θα είχε ιδιαίτερη σημασία. Πού να φανταζόμουνα ότι το editing ήταν τόσο ξεκάθαρο.
Spoiler
Μετά το blindside της Σόφι το είχα καταλάβει ότι θα φτάσει ψηλά, δεν ήμουν σίγουρος αν θα πάει τελικό (άρα θα κερδίσει) ή αν φύγει στους 4 ή στους 5, αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν θα αποχωρήσει άμεσα γιατί κανένας άλλος παίκτης δεν είχε δυνατό edit για να κουβαλήσει την σεζόν. Τα edits της Σάρα και του Τζέρεμι είχαν σοβαρές σκιές σ' αυτό το επεισόδιο. Η Κιμ ήταν περίπου ανύπαρκτη. Αν κέρδιζαν αυτοί οι παίκτες, τα edit τους θα ήταν διαφορετικά, κάποια πράγματα θα τα έδειχναν αλλιώς.
Μεγάλη κίνηση κατά της Σόφι, αφού όταν άλλαξαν στρατόπεδο Κιμ και Ντενίς αν έφευγε ο Τζέρεμι θα δημιουργούνταν μία μεγάλη συμμαχία 7 ατόμων με τον Τόνυ και τον Νικ (και Μπεν σε δεύτερο βαθμό) να είναι ουσιαστικά χαμένοι από χέρι. Η Σόφι έπαιξε πολύ καλά και παίζει να κέρδιζε σ' αυτό το σενάριο αφού θα ήταν τοποθετημένη εξαιρετικά με Σάρα, Κιμ, Μπεν, είχε idol και ήταν καλή στις δοκιμασίες.
Αρχική Δημοσίευση από τον/την nwosu
Spoiler
Post-merge το παιχνίδι του ήταν καρμπόν από Cagayan. Το είπε και ο ίδιος... έφτασε η ώρα να κάνω flip-flop. Πετσόκοψε την Σόφι και την Κιμ με παρόμοιο τρόπο που ξεφορτώθηκε LJ και Τζέφρα. Χρησιμοποίησε άτομα εκτός της συμμαχίας του όπως τον Τζέρεμι και τη Μισέλ με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε τον Σπένσερ και την Τάσα. Τελευταία στιγμή πριν το ΤC έδινε εντολές στα στρατιωτάκια του... τον Νικ και τον Μπεν, όπως έκανε και με τον Γου. Έκανε blindside κρατώντας το μυστικό από τη Σάρα, όπως είχε αφήσει στην απ'έξω και την Τρις. Και η Νάταλι ήταν η σπασίκλω που παραλίγο να του κοστίσει τη νίκη όπως η Κας!
Spoiler
Όπως είπε ο Spencer στο Cagayan ο Τόνυ δεν κοιμόταν ποτέ, φαίνεται ότι και τώρα το ίδιο έκανε. Γι' αυτό μ' αρέσει ο Τόνυ ως παίκτης, το φλιπ φλόπινγκ -αλλά έχοντας εμπιστοοσύνη σε 1,2 παίκτες- είναι η πιο εντυπωσιακή στρατηγική για να την βλέπεις, η πιο δύσκολη και η πιο επικίνδυνη, αλλά παίκτες σαν τον Τόνυ δεν μπορούν να κερδίσουν αλλιώς.
Αυτό που δεν θα μάθουμε πότε στα αλήθεια είναι τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε obvious pick στον τελικό. Sure κάποιοι jurors θα πουν τι "θα ψήφιζα αν" 6 μήνες μετά και έχοντας δει τη σεζόν, αλλά όπως έχω ξαναπεί αυτά για μένα είναι κολοκύθια τούμπανα και καθόλου ενδεικτικά του τι θα ψήφιζαν σε πραγματικές συνθήκες νησιού. Θέλω να πιστεύω πως
Spoiler
αν ήταν η Σάρα αντί του Τόνι στον τελικό που δεν είχε το ίδιο resume αλλά σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από τις άλλες θα τη σεβόταν αρκετοί ώστε να κερδίσει. Ή έστω αν δεν την σέβονταν στη χειρότερη θα το έδιναν στο outsider που επιβίωσε (Μίσελ)
Δεν θα το μάθουμε πότε ότι και αν δηλώνει ο ένας και ο άλλος στο podcast του Cesternino και εν τέλει καλύτερα, αφού το αποτέλεσμα ήταν το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε.
Spoiler
Όπως είπε ο Boston Rob στο τελικό συμβούλιο, η Νάταλι δεν έπαιξε και πολύ καλά social στο eoe. Ήταν κοντά με κάποια άτομα (αυτούς που την ψήφισαν) αλλά με τους υπόλοιπους είχε απόσταση. Θα κέρδιζε η Σάρα στον τελικό με παρόμοιο τρόπο, φαίνεται ότι παίκτες όπως ο Ρομπ, η Άμπερ, η Ντάνι, ο Γουέντελ, ο Άνταμ, ο Γιούλ, η Σόφι, η Κιμ, η Ντενίς, ο Νικ, ο Μπεν, ο ίδιος ο Τόνυ, δεν είχαν λόγο να ψηφίσουν την Νάταλι.
Ίσως να κέρδιζε η Νάταλι αν είχε μαζί της Μπεν και Ντενίς στον τελικό.
ο probst μαλλον επηρεαστηκε απο τον κορονοιο τι καλυτερη σεζον της ιστοριας? ουτε για αστειο,τουλαχιστον σωθηκε στο τελος με την παναξια νικη του τονι..τελικα ολα γινονται για καποιο λογο αν δεν ειχε κανει τα τρελα του την δευτερη φορα που επαιξε δεν θα ειχε καμια ελπιδα στο φετινο..απο οτι καταλαβα ειναι ευχαριστημενοι απο το eoe οποτε θα το φαμε παλι στην μαπα
Δεν ξέρω εγώ απόλαυσα την σεζόν τρομερά. Παρόλο που το πρόσφατο run S35-39 με έκανε να ψίλο-παρατήσω το Survivor για πρώτη φόρα μετά από τα σκοτεινά χρόνια της Nicaragua και του Redemption Island, αυτή η σεζόν ήταν ότι χρειαζόμουν για να μου θυμίσει γιατί έχω δει 38.5 σεζόν από αυτό to show. Ξάναβλέποντας διάφορα highlights έχω πολλά να πω.
EoE and super-legends
Όπως έχουμε πει το EoE πρέπει να πεθάνει αλλά εν τέλει ξέροντας ότι όντως αυτή τη φορά δεν χάλασε το endgame της σεζόν δεν νομίζω ότι αφαίρεσε κάτι από το main παιχνίδι. Ξανάβλεποντας σκηνές είναι ακόμα πιο πασιφανές ότι Romber, Parv και Tyson είχαν πολλαπλάσιο screentime από όλους τους άλλους μαζί εκτός της Nat που εν τέλει κατέληξε runner up. Όλο το experience του EoE ήταν από τη δική τους οπτική γιατί η παραγωγή ήξερε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν.
Όλα αυτά τα χρόνια που περίμενα αυτή τη σεζόν ήταν κυρίως γιατί θα ήταν η ΜΙΑ ευκαιρία όλων αυτών που στην πορεία έγιναν τόσο πολυδιαφησμένοι legends να παίξουν ξανά με ίσους όρους χωρίς η τεραστία φήμη τους να τους κάνει αυτόματο disqualify για τη νίκη. Αλλά όπως αποδείχθηκε από ένα level φήμης και πάνω απλά δεν υπάρχει επί ίσοις όροις πλέον ακόμα και σε all winners cast. Παρόλο που όλοι οι υπόλοιποι ήταν διατεθειμένοι να ρίξουν μια-δύο easy votes στην αρχή αυτά τα 4-5 ονόματα δεν έφυγαν πότε από το μυαλό κανενός μέχρι που ήταν όλοι εκτός. Και το καταλαβαίνω, ακόμα και αν βγάλει πολλούς νέους εντυπωσιακούς παίκτες και νικητές στη συνέχεια του Survivor, δεν υπάρχει μελλοντική σεζόν που αυτοί οι pro-Heroes vs Villains legends δεν θα ήταν και πάλι οι τεραστιότεροι στόχοι. Και πάλι θα ήταν οι 5-6 timers που όλο το υπόλοιπο καστ θαύμαζε πολύ πριν παίξει καν survivor, και πάλι θα ήταν το εξώφυλλο της ιστορίας του παιχνιδιού.
Cops R Us
Στο οποίο εξώφυλλο μπαίνει δικαιωματικά ο Tony, για μένα πιο ψηλά από οποιονδήποτε άλλο. Ήταν ο καλύτερος και στις δύο σεζόν που κέρδισε με τόσο εμφατικό και ταυτόχρονα entertaining τρόπο που για μένα δεν υπάρχει καν debate πλέον. Και τη δεύτερη φόρα το έκανε με ακόμα μεγαλύτερο στόχο πάνω του και απέναντι σε ασύγκριτα μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Αδιανόητα πράγματα. Αλλά πιο πολύ μου άρεσε το πως κορυφώθηκε και έκλεισε το Cops R' Us, ίσως το κορυφαίο multi-season arc στην ιστορία του παιχνιδιού. Και για αυτό αξίζει αρκετό από το credit και η officer Sarah (πλέον σκέτο Lacina).
Φυσικά δεν θεωρώ ότι ήταν εξίσου καλή με τον Tony (no one is) και είχε ένα-δύο bad calls όπως με το idol της Natalie, αλλά as far as losing games go για μένα είναι εκεί ψηλά με τα καλύτερα. Νομίζω πως με εντυπωσίασε περισσότερο αυτή τη φορά και από την ήδη εντυπωσιακή νίκη της. Και το φανταστικό social game της ήταν από τους κύριους λόγους που οι υπόλοιποι δεν έσπασαν πότε το cops r' us. Αν η Sarah ήταν η obvious plus one vote του Tony, θα ήταν ο αυτόματος στόχος όλες τις φορές που αυτός ήταν immune. Αλλά όλοι αυτοί που έβλεπαν ότι το Tony-Sarah είναι ένα πασιφανές power-couple και θεωρούσαν την ίδια την Sara big threat, με κάποιο τρόπο δεν στρεφόταν προς αυτήν όλες τις φόρες που ο Tony δεν ήταν option. That's Game. Ειλικρινά πιστεύω ότι με τον καιρό αυτό το losing game θα την ανεβάσει ακόμα περισσότερο στα μάτια του κόσμου απ ότι το winning game της και για ένα άλλο λόγο. Το μεγαλύτερο σκάλωμα με το Game Changers ήταν ότι έπαιξε ένα φανταστικό bigmovez παιχνίδι αλλά η ίδια ήταν κάπως flat και όχι αρκετά ενδιαφέρουσα τηλεοπτικά μιλώντας.
Ενώ εδώ ήταν παρά πολλή fun to watch και σε αυτό μεγάλο μερίδιο έχει ο Tony. Λύθηκε σίγουρα και η ίδια μετά τη νίκη της αλλά ήταν ο Tony και όλα τα αμέτρητα αναίτια ξεκαρδιστικά stunts που την συμπεριέλαβε. Γιατί πέρα από στρατηγικές και νίκες αυτό είναι που ξεχωρίζει τον Tony από οποιονδήποτε άλλο. Κάνει τους πάντες και τα πάντα πολύ πιο exciting και διασκεδαστικά απλά με το πως κινείται, πως παίζει, πως μεταδίδει μια ενεργεία ασταμάτητη. Μια σεζόν που ο Tony φτάνει μακριά δεν γίνεται να μην είναι γεμάτη πυροτεχνήματα. Σε αυτό τον τομέα και αν δεν υπάρχει δεύτερος.
Series Finale
Στο φινάλε δεν ξέρω που ακριβώς κατατάσσω τη σεζόν. Είναι σίγουρα εκεί ψηλά απλά επειδή την κέρδισε ο Tony με τον τρόπο που την κέρδισε, αλλά δεν ξέρω αν θα έλεγα ότι ήταν η κορυφαία μιας και υπήρχε το διαρκές άγχος μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι το EoE θα τα γ@μήσει όλα. Ίσως σε rewatch να είναι ακόμα καλύτερη ή η καλύτερη αλλά το σίγουρο είναι ότι είναι αυτόματα η πιο ιστορική. Δεν υπήρχε κανένας που να αγνοήθηκε από το edit και ακόμα και το designated Clown edit του Adam ήταν πολύ περισσότερο “A for trying kid” παρά “χαχα την πάτησες”. Υπάρχει αρκετό respect to spread around από τους editors προς όλο το καστ, και μετά από τόσες γκρίνιες (και δικές μου) για τον τάδε η την τάδε που ήταν κωλόφαρδοι ή άσχετοι νομίζω ΄όλοι το άξιζαν.
Προσωπικά σκέφτομαι πως αν βάλεις σε μια τυχαία original season την Dany ή τον Adam ή την Michelle ή όποιον άλλο θεωρεί ο καθένας unworthy θα ήταν στη χειρότερη ο 5ος-6ος καλύτερος παίκτης σε αυτή. Αν αυτό είναι το bottom tier του καστ καταλαβαίνει κανείς το αδιανόητα μεγαλύτερο επίπεδο που είχε αυτή η σεζόν και δεδομένου ότι δύσκολα θα υπάρξει άλλη all winner season δεν βλέπω πως μπορεί να ξαναυπάρξει σεζόν με τόσο star power τηλεοπτικά και στρατηγικά μιλώντας. Όποτε ας το απολαύσουμε σαν ένα τύπου series finale για όλο αυτό που είναι το Survivor είκοσι χρόνια. Η παλιά φρουρά χαιρέτησε και η καινούρια τύπου Kim, Tony, Sarah, Jeremy δεν θα έχει Rob και Sandra πλέον να κρυφτεί έστω για λίγο από πίσω τους, όποτε θεωρώ και αρκετοί από τους πιο “νέους” δεν θα ξαναπαίξουν. Φυσικά το survivor συνεχίζεται, κάποιοι θα το προσπαθήσουν, ο Tony και η Sarah μοιάζουν με τους τύπους που θα ξηθούνε λίγο σε μερικά χρόνια να γυρίσουν και ας είναι first boots. Αλλά ως τότε και δεδομένου ότι λόγω COVID-19 το show θα έχει μεγάλο break, αυτή η σεζόν ήταν ένα υπέροχο series finale.