Ολες τις σεζον είδες; γιατι η αρχη ηταν δύσκολή και περίεργη μέχρι να συνηθίσει κάποιος το γραψιμο και την ατμοσφαιρα. Μετα εγινε απο τις καλύτερες κωμωδίες που παιζοντουσαν τοτε.
Όμορφη, σε γενικές γραμμές, η τελευταία σεζόν της σειράς, η οποία δεν επηρεάστηκε, κατά την άποψή μου, από
Spoiler
την απουσία της Έιμι. Βέβαια, δε γλιτώσαμε από το υποχρεωτικό σχεδόν τηλεοπτικό trope όπου ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας που δεν μπορεί να είναι με το άτομο που πραγματικά αγαπά, προσπαθεί να κάνει μια καινούρια σχέση, που, φυσικά, δεν πετυχαίνει. Η σεζόν το προσπάθησε δύο φορές -- την πρώτη, αποδείχτηκε ότι ήταν μια παρεξήγηση, καθώς η κοπέλα ήταν λεσβία. Μου άρεσε αυτή η ανατροπή και θα ήθελα να μην ξαναδώ την ίδια ιστορία με τον Τζόνα -- από την άλλη, ίσως να πίστευαν ότι η σειρά θα είχε κι άλλες σεζόν και η Χάνα ίσως να είχε πιο κεντρικό ρόλο, γιατί η αλήθεια είναι ότι, με το που επέστρεψε η Έιμι, η Χάνα απλώς ξεχάστηκε.
Στα χάιλαιτ της σεζόν θα μετρήσω οπωσδήποτε την πολύ προχωρημένη
Spoiler
σχέση-τρίο της Ντίνα με τον Μπράιαν τον κτηνίατρο και τον Γκάρετ. Ο Μπράιαν ήταν πραγματικά συμπαθέστατος, αλλά η Ντίνα και ο Γκάρετ ανήκουν μαζί κι αυτό ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή που φασώθηκαν. Η συζήτηση του Γκάρετ με τον Τόνι για το σεξ τα είπε όλα για το πώς ένιωθε πραγματικά και ήταν πάρα πολύ γλυκό.
Το τρυφερό φινάλε δίνει ένα χάπι εντ σχεδόν και σε όλους τους άλλους:
Spoiler
ο Ματέο και ο Έρικ είναι αρραβωνιασμένοι/παντρεμένοι (πολύ όμορφη και φυσική η αποτύπωση της σχέσης τους), ο Τζόνα και η Έιμι επέκτειναν κι άλλο την οικογένειά τους και πήγαν ταξίδι του μέλιτος στη Σαντορίνη, ο Γκλεν δουλεύει χωρίς άγχος, η Σάντρα δίνει προαγωγή στον εαυτό της. Γενικά, τη Σάντρα τη λάτρεψα. Από τη μια είναι η απόλυτη loser που όλοι την κάνουν ό,τι θέλουν, από την άλλη έχει κάτι απίστευτα ξεσπάσματα badass-οσύνης, που δείχνουν ότι μπορεί να είναι πραγματικά ατρόμητη.
Υπέροχος χαρακτήρας, στ' αλήθεια την απόλαυσα.
Γενικά, το Superstore ήταν μια σειρά που είχε πράγματα να πει για τα εργασιακά δικαιώματα στην Αμερική και διέθετε χαρακτήρες μακριά από τα καθιερωμένα, όπως τη Ντίνα (αυταρχική, βίγκαν, κατά βάση αντικοινωνική, αλλά γεμάτη απίστευτη αυτοπεποίθηση και κανένα ταμπού στο σεξ), τον Γκάρετ (κυνικός, ανάπηρος - αλλά η αναπηρία του δεν τον προσδιόρισε ποτέ - μοναχικός, αλλά κατά βάση τρυφερός), τη Σάντρα, τον απολαυστικά κακιασμένο Ματέο, τον αμίλητο, αλλά εκπληκτικό στα πάντα Μπρετ και τον εντελώς weird, συχνά αηδιαστικό και βασικά εκτός πραγματικότητας Μάρκους. Μόνο η ιστορία με τα κομμένα πόδια δε μου άρεσε, ήταν υπερβολικά σκοτεινή για τη σειρά.
At any rate... thank you for shopping with us. Cloud 9 is now closed.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης