Alice in Borderland (Japan) - Official Discussion Thread
Alice in Borderland
Japan
Επίσημο thread συζήτησης/trailers/spoilers κτλ (απαραίτητα τα spoiler tags)
Θρίλερ σειρά από την Ιαπωνία η οποία θα διανεμηθεί από το Netflix στις 10-12-2020.
Πρωταγωνιστούν οι Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya, Nijiro Murakami.
Ένας gamer χωρίς σκοπό και οι φίλοι του βρίσκονται σε ένα εναλλακτικό Τόκιο,
όπου υποχρεώνονται να αγωνιστούν σε μια σειρά σαδιστικών παιχνιδιών επιβίωσης.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την Hrisa76; 11 Δεκεμβρίου 2020 στις 23:16
Οι Ιαπωνες και οι Κορεατες ειναι γνωστο πως εχουν μεγαλη φαντασια και ειναι αρκετα διεστραμενοι με τις ιδεες τους.
Βρηκα τη σειρα εξαιρετικα ενδιαφερουσα, αν και παρατηρησα πολλες ομοιοτητες στην βασικη ιδεα με το Squid Game. Διαβασα οτι προκειται για μεταφορα απο manga του 2010, ενω οι πρωτες προσπαθειες για το Squid Game ξεκινησαν το 2008, αρα δεν μπορω να πω με σιγουρια αν υπηρξα επιρροες.
Σιγουρα ειμαι πολυ ψημενος για τη δευτερη σεζον και χαιρομαι που θα υπαρξει συνεχεια.
Υ.Γ. Να που το Netflix κανει κι ενα καλο και μας μεταφερει εξυπνες και ενδιαφερουσες σειρες απο την Ασια, ενω παραλληλα βοηθαει στην αναπτυξη της τηλεοπτικης σκηνης. Σε κατι τετοια υποστηριζω το Netflix, αλλα παντα με μετρο.
Βρηκα τη σειρα εξαιρετικα ενδιαφερουσα, αν και παρατηρησα πολλες ομοιοτητες στην βασικη ιδεα με το Squid Game.
Πέρα από Squid Game, εμένα μού θύμισε αρκετά και τις ταινίες Saw, Cube, Ηunger Games κλπ
Εξαιρετικά τα 4 πρώτα επεισόδια, το καθένα με το δικό του παιχνίδι. Στο παιχνίδι του κρυφτού δε δοκίμασαν πάντως να κοιτάνε στα μάτια ο ένας τον άλλον. Ή τα πρόβατα να κοιτάξουν ταυτόχρονα το λύκο απευθείας ή μέσω του καθρέφτη.
Τα υπόλοιπα 4 επεισόδια στη "Παραλία" δε με ενθουσίασαν.
2η σεζόν
Spoiler
Μου άρεσε το παιχνίδι Ρήγας Σπαθί, το κατάλαβα ότι θα έκοβε ο άλλος το χέρι του. Βέβαια δε περίμενα να βάλει ο Αρίσου το ρολόι στη τσέπη του ώστε να ξεγελάσει τον αντίπαλο, αλλά περίμενα να πετάξουν το κομμένο χέρι μαζί με το ρολόι στον στήλο της αντίπαλης ομάδας.
Ο Τσισίγια μεγάλη μορφή. Τα 2 παιχνίδια κούπες που πήρε μέρος είχαν ενδιαφέρον.
Τα υπόλοιπα στη 2η σεζόν δε μου άρεσαν ιδιαίτερα, ούτε καν το κυνηγητό με τον Ρήγα Μπαστούνι. Το βρήκα υπερβολικό να μη μπορούν να τον σκοτώσουν τόσα άτομα, ειδικά έφόσον αρκετοί έφτασαν σε απόσταση αναπνοής. Πάρτε μια πέτρα ρε παιδιά και κοπανήστε τον στο κεφάλι... έλεος.
Και τπ τέλος οκ... τρισάθλιο. Το έχω αναφέρει και σε άλλες σειρές πόσο απεχθάνομαι τα happy endings. Αφού μας πιάσανε τα συρώπια, μας πέταξαν κι ένα μικρό cliffhanger με τον Τζόκερ και τέλος. Μπούρδες. Χίλες φορές να σκοτώνονταν όλοι στα τελευταία 2 επεισόδια και να μη μαθαίναμε τίποτα απολύτως.