Ωρες ωρες η σκηνοθεσια και το μονταζ ειναι πολυ κακο.
Spoiler
Για παραδειγμα η εναλλαγη απο τη στιγμη που βλεπει το podcast ο μικρος μεχρι να ενημερωθει ο Dexter για το σκηνικο στο σχολειο εγινε πολυ αποτωμα. Δεν μου αρεσε ο τροπος που το παρουσιασαν.
Δεν εχω αποφασισει αν εχουμε δυο villains ή εναν. Και οι δυο φαινονται υποπτοι σιγουρα, που δεν μου προκαλει καποια αγωνια ή προσμονη για τη συνεχεια.
κυριως λογω του σκηνικου του γιου του που ευλογα τον ανησυχει,ενω τον αγχωνει κι ο πατερας του αλλουνου και στη γωνια ειναι το αλλο ζητημα του ποιος ειναι πισω απ' τις δολοφονιες.
επεστρεψα και εγω...πολυ απλο το πρωτο επεισοδιο..μου ελειψε ο ηθοποιος...δεν μου ελειψε καθολου η Ντεμπρα... για να δουμε πως θα εξελιχθει η ιστορια.!!
Εγώ είχα ως ΄΄κακό΄΄ τον άλλο τύπο, τον πλούσιο. Έτσι δικαιολογείται και το μυστήριο πίσω από την μάσκα. Ο τρόπος που έδρασε ο κυριούλης πατέρας του λακαμά είναι διαφορετικός και πιστεύω ότι το έκανε για να πάρει εκδίκηση για τον γιο του, ή να πιέσει την μπατσίνα για να μάθει την αλήθεια.
Από εκεί και πέρα το σενάριο κυλά όπως το είχαμε προβλέψει
Η δε τύπισσα με τα podcast είναι θέμα χρόνου να ανακαλύψει το ποιός είναι Χάρισον και μετά ας αρχίσει να τρέχει ο Ντεξ.
Πολυ καλο και ουσιαστικο επισοδειο για την κλιμακωση της καταστασης
Spoiler
τωρα που δυο νοματαιοι αθελα τους κελαηδησαν κανα δυο πραγματα που οδηγησαν τη μπατσινα σε ψαξιμο,ο γιος του σ' ενα παρτι και ο Μπατιστα σε ενα συνεδριο.
Ασε που καποια στιγμη θα μπει στο ρανταρ του κι ο ψυχακιας πατερας του αλλουνου.
Στο ενδιαμεσο εστειλε στο Δημιουργο του και εναν wannabe Walter White γιατι παραλιγο να στειλει στα θυμαρακια το γιο του.
Το πρωτο επεισοδιο που μου εδωσε την αισθηση οτι προς τα καπου οδευουμε και θα υπαρξει ενδιαφερον στη συνεχεια.
Spoiler
Η αληθεια ειναι πως περιμενα απο την podcaster να ανακαλυψει την ταυτοτητα του Dexter, αλλα τα καταφερε η κοπελια του. Ειναι καπως τραβηγμενος ο τροπος που το ανακαλυψε και πολυ βολικος για το σεναριο, καπως επρεπε ομως να εμφανισουν και τον Μπατιστα.
Ο πατερας του Ματ τελικα οντως ειναι ο villain, περιμενω ομως καποιο twist γιατι αλλιως θα απογοητευτω. Επισης περιμενω να δω αν ειναι κι αυτος που ευθυνεται για ολες τις εξαφανισεις των κοριτσιων, κι επισης τι ρολο βαραει ο αλλος πλουσιος.
OK μάθαμε ότι ο Κερτ είναι ο villain, αλλά ο Όλσεν πού κολλάει στο σενάριο; Εξακολουθώ να μη θεωρώ τυχαίο που χάλασε το αμάξι της Όντρει στη μέση του πουθενά. Ο Κέρτ έτσι όπως σκότωσε τη τελευταία κοπέλα γέμισε το σπίτι του με αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι όπως πάει το πράγμα μου φαίνεται ότι θα χρεωθεί και τη δολοφονία του γιου του στο τέλος. Πολύ βολικό για το σενάριο που ο Χάρισον κατρακίλησε μέσα σε 2 λεπτά και κελάηδησε. Πολύ βολική και η εμφάνιση του Μπατίστα. Αυτό βέβαια που δε μου άρεσε καθόλου στο επεισόδιο είναι που έχει πάει ο κώδικας περίπατο. Πού πας ρε φίλε μέρα μεσημέρι έξω απ'το μπαρ να απαγάγεις τον άλλο! Χώρια οι μάρτυρες που τον είδαν μαζί του προηγουμένως μέσα στο μπαρ. Και τον άλλον γιατί δεν τον μετέφερε κάπου αλλού να τον σκοτώσει; Έστεισε σκηνή μέσα στο σπίτι του γνωρίζοντας ότι θα σκάσει η αστυνομία την επόμενη μέρα, και να που έσκασε νωρίτερα. Άντε πάμε στο επόμενο, ελπίζω να έχει πλοκή απο δω και πέρα και να μη γίνει sob story.
5
Μπουρλότοοοοοοο
Φτάσαμε στην μέση και αρχίζει το πανηγύρι.
Spoiler
Δεν περίμενα βέβαια ότι έτσι εύκολα θα αποκαλυπτόταν η ταυτότητα του Ντεξ.
2 στα 2 για το σενάριο. Από την μία ο Μπατίστα (και κάπου εδώ θέλω βοήθεια γιατί δεν θυμάμαι*) και από την άλλη ο μαστουρωμένος υιός.
Τώρα από που να το πιάσεις και από που να το αφήσεις. Μπλέκοντα πολλά πράγματα, εκτός κι αν έχουμε και πάλι ένα ευκολάκι σεναριακό.
* Για θυμήστε μου όμως. Τον Ντέξτερ τον είχαν ανακαλύψει ότι είναι αυτός που σκότωνε ή απλά την είχε κοπανήσει για να μην τον ανακαλύψουν? Ρωτάω διότι έτσι όπως τον ανέφερε ο Μπατίστα...η αδελφή που βρήκε το μοτίβο του Τριάδα, που είχε και έναν αδελφό, που είχε και έναν γιο...χωρίς να αναφέρει τίποτα ιδιαίτερο για τον αδελφό. Ποιός ο λόγος να θέλεις να πεις σε κάποιον για μία τύπισσα και παράλληλα να του αναφέρεις και τα υπόλοιπα?
Δεν θυμάμαι μαμώτο!
Εάν δεν ξέρανε στο Μαϊάμι, ο ντεξ θα βρει κάποια δικαιολογία για να καλύψει την εξαφάνιση του.
Εχουμε τον μπαμπά του Ματ, έχουμε τα εξαφανισμένα κορίτσια και βεβαίως έχουμε και τον πλούσιο που καπου πρέπει να τον κολλήσουν και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εκείνος έχει σχέση με τις εξαφανίσεις.
Πάρα πολύ καλό και κομβικό θεωρώ επεισόδιο για την πορεία της σειράς, από εδώ και στο εξής.
Τελικά μάθαμε
Spoiler
ποιος κρύβεται πίσω από την λευκή μάσκα και σκοτώνει τις κοπέλες, όπου άλλη μία δυστυχώς έπεσε νεκρή από τα χέρια τού, ο Ντέξτερ σκότωσε ξανά, αλλά αυτήν την φορά με λίγο διαφορετικό τρόπο, "αναγκαστικά"!
Μού άρεσε πολύ πού είδαμε ξανά τον Μπατίστα, ο οποίος "πέταξε την βόμβα" και έβαλε σε σκέψεις την φίλη τού Ντέξτερ, η οποία με μία ολιγόλεπτη αναζήτηση στο διαδίκτυο, βρήκε στοιχεία πλέον και επίσημα για τον Ντέξτερ Μόργκαν.
Ο Χάρισον έχει ενδιαφέρον ως χαρακτήρας, για να δούμε τι ρόλο θα έχει αν μάθει όλη την αλήθεια για τον πατέρα του.
Πολυ καλο επισοδειο κι αυτο.Καποιος μπορει να πει οτι εχει αναμενομενες εξελιξεις ή οτι εχει μια σταδιακη κλιμακωση των καταστασεων.
Spoiler
Το ρεζουμε ειναι πως ο Κερτ μπηκε στο ρανταρ του Ντεξτερ απο πολλες πλευρες,η Μολι τη γλυτωσε απ'το Κερτ λογω Ντεξτερ,ο γιος του Χαρισον συνεχιζει να μην αφηνει σε ησυχια το Ντεξτερ,ενω στο μετωπο της Αντζελα αφου στην αρχη τη περασε τη μπορα ο Ντεξτερ με κατι γενικολογα περι εμπιστοσυνης,στο φιναλε στη σπηλια που βρισκει το πτωμα της Αιρις, του πεταει την ατακα "Δε θελω το Τζιμ,χρειαζομαι το Ντεξτερ Μοργκαν"