-
11 Ιανουαρίου 2022, 16:13
Moderator
Don't Look Up
Τη βρήκα φανταστική ταινία, νομίζω ότι πολλά από αυτά που είδα θα έρχονται στο μυαλό μου συνέχεια, για πολύ καιρό.
Μόνο εγώ
-
Likes / Thanks - 1 Thanks, 0 Likes
great thanked for this post
-
11 Ιανουαρίου 2022, 17:16
TV Guru!
The Goat Horn - 1973. Βουλγάρικη ταινία για την εκδίκηση, τις σχέσεις των δυο φύλλων, το φάσμα της απώλειας, του θυμού, και της λύτρωσης Μιλά για μια κοινωνία που εξισορροπείται τόσο από τον ανδρισμό όσο και από τη θηλυκότητα και μέσω του τρόπου με τον οποίο η τραγωδία μπορεί να καταστρέψει τα πάντα ολοκληρωτικά. Για ένα πρωτόγονο κόσμο που βλέπει και κάνει αντί να σκέφτεται και να συζητά. Για Ανθρώπους, που δεν καταλαβαίνουν τις φιλοσοφικές συνέπειες αυτών που έχουν περάσει, να πληρώνουν ωστόσο το συναισθηματικό τίμημα. Με εξαιρετική ασπρόμαυρη κινηματογράφηση, εντυπωσιακές εικόνες, τρομερή σκηνοθεσία και υπέροχες ερμηνείες, παρά τον ελάχιστο διάλογο και την μινιμαλιστική προσέγγιση στην αφήγηση, η ταινία είναι ένα αριστούργημα το τέλειο παράδειγμα πως από μια απλή ιστορία μπορείς να φτιάξεις κάτι διαχρονικό αν το δουλέψεις σωστά κ θέλεις πράγματα να πεις στο κοινό.
-
Likes / Thanks - 0 Thanks, 1 Likes
-
15 Ιανουαρίου 2022, 01:55
TV Guru!
Soul, του Pete Docter (2020)
Απ' όσες ταινίες της Pixar έχω δει, ήταν μακράν η χειρότερη. Βαρετή, κουραστική, σουρεαλιστική με έναν ακατανόητο, συχνά σχεδόν τρομακτικό τρόπο, γλυκερή και με άκρως ανέμπνευστο τέλος. Και δε μου αρέσει και η τζαζ μουσική.

Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
Nίκος Καζαντζάκης
-
17 Ιανουαρίου 2022, 00:17
TV Guru!
The Fool (2014)
Εκπληκτική ταινία. Σκληρή κριτική στην κατρακύλα του ανθρώπου και κατ' επέκταση της κοινωνίας που απαρτίζει.
Good night moon. Good night stars. Good night po-pos. Good night fiends. Good night hoppers. Good night hustlers. Good night scammers. Good night to everybody. Good night to one and all.
-
17 Ιανουαρίου 2022, 00:23
TV Maniac
Mother! απο Αρονόφσκι .Μια ταινία που δίχασε κοινό και κριτικούς. Γενικά μου άρεσε πολύ η κινηματογραφική ικανότητα του Ντάρεν και η ερμηνεία της Λόρενς. Διαμαντακι ή μία ξιπασμενη προσπάθεια; Ίσως στο μέλλον φανεί καλύτερα.
Sent from my IN2010 using Tapatalk
-
17 Ιανουαρίου 2022, 00:37
Αρχισυντάκτης
Army of Thieves,
το ειδα πριν λιγες μερες.!!! εξαιρετικο...ωραιο χιουμορ, αρκετη δραση, και ενας πρωταγωνιστης που κενταει...αλλα και ποσο θεα ειναι η Ναταλι Εμμανουελ...the lords.!! πολυ ικανοποιητικο το 2ο κεφαλαιο του franchise.!
-
Likes / Thanks - 0 Thanks, 1 Likes
-
17 Ιανουαρίου 2022, 23:43
TV Guru!
Land 2021
Η ταινία σε καθηλώνει με το μαγευτικό τοπίο και την φωτογραφία της. Η Robin Wright εξαιρετική, το σενάριο απλό, λιτό και to the point μέχρι να χτυπήσει κόκκαλο!
-
Likes / Thanks - 1 Thanks, 1 Likes
-
21 Ιανουαρίου 2022, 12:27
TV Guru!
Don't Look Up
Μου φάνηκε αρκετά μεγάλη σε διάρκεια, ενώ σίγουρα σημαντικό ρόλο για να τη δω, έπαιξε το cast. Όλοι τους πάντως, προσπάθησαν να προσαρμοστούν στους ρόλους τους, δεν με ενθουσίασε κανείς τους, ίσως η Kate Blanchet να ξεχώρισε στα μάτια μου.
Σεναριακά επιλέγει να προσεγγίσει και να σατιρίσει το σήμερα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, δεν με κέρδισε, μου άρεσε πολύ όμως το ξεχωριστό φινάλε.
Good night moon. Good night stars. Good night po-pos. Good night fiends. Good night hoppers. Good night hustlers. Good night scammers. Good night to everybody. Good night to one and all.
-
22 Ιανουαρίου 2022, 19:16
TV Guru!
"Don't Look Up"

Αργησα να την δω αλλα θα επιμεινω σε κατι που ειχα γραψει σε προηγουμενο review οτι είναι ένα άλλο καλό παράδειγμα του γιατί οι αίθουσες πεθαίνουν ή έχουν πεθάνει. Το Netflix δημιούργησε μια υπέροχη ταινία που η συμμορία του "Hollywood mainstream" θα είχε ρίξει εκατοντάδες εκατομμύρια σε διαφημίσεις, σε προωθητικές ενέργειες στο κόκκινο χαλί σε πρεμιέρες κτλ
Για την ταινία έχουν ειπωθεί όλα. Φοβόμουν λιγο την μεγάλη διάρκεια αλλα ουτε που την κατάλαβε.
βγάλτε τον κομήτη και βάλτε στην θέση του covid. Έχετε ακριβώς τις ίδιες καταστάσεις, αντιδράσεις και ανθρώπους ψεκ και μη. Το τέλος ήταν υπέροχο και πολύ συναισθηματικό (ναι και εγω βουρκωσα στο σπιτι οταν ήταν Αθηνά).
Τώρα πηγαίνετε να δείτε και το "Deep Impact".
-
Likes / Thanks - 0 Thanks, 2 Likes
-
24 Ιανουαρίου 2022, 22:23
Ενεργό Μέλος
Μόλις επέστρεψα από την απογευματινή προβολή του Scream 5 και για αρχή απλά θα πω χμ.
Οι άνθρωποι δεν θέλουν την αλήθεια, θέλουν απλά μια διαρκή επιβεβαίωση πως αυτό που πιστεύουν είναι η αλήθεια.
Είμαστε εγκλωβισμένοι, επιζητώντας την ασφάλεια που μας παρέχει η ανασφάλεια .