Παρακολουθώντας την ταινία είχα την αίσθηση οτι την είχα ξαναδεί. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ηταν
δυνατό να συμβαίνει. Ώσπου κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι οτι παρακολουθώ μια προσαρμογή
Spoiler
της
τραγικής ιστορίας της Audrey Mestre και της σχέσης της με τον Francisco "Pipin" Ferreras.
Μια ιστορία που πριν 20 χρόνια είχε συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα της ελεύθερης κατάδυσης. https://en.wikipedia.org/wiki/Audrey_Mestre
Η ταινία τεχνικά είναι (σχεδόν) άριστη. Όλα οσα παρουσιάζει, τεχνικές, τοποθεσίες, πρωτόκολλα, νούμερα,
επιδόσεις, είναι πραγματικά.
Spoiler
Η ξανθιά Αμερικανίδα που κατακτά το ρεκόρ δεν είναι άλλη από την θρυλική Tanya Streeter.
Ακόμα και η σκηνή που δείχνει τον Πασκάλ(Πιπιν) σαν να προσπαθεί να καταπιεί αέρα, αυτό ακριβώς κάνει.
Η τεχνική ονομάζεται packing, λειτουργεί σε αυτό το επίπεδο, είναι άκρως επικίνδυνη
για αρχαρίους. Η σκηνή οπου ο δύτης ασφαλείας προσπαθει να γεμίσει το μπαλόνι απο τον ρυθμιστή του
είναι πραγματικότητα.
Η ταινία το δείχνει, τα πραγματικά γεγονότα είναι ακόμα πιο ενοχοποιητικά.
Spoiler
Υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια απο τον Πιπιν.
Ήταν αυτός που έλεγξε την φιάλη πλήρωσης του μπαλονιού, μην επιτρέποντας σε κανέναν άλλο απο
την ομάδα να δει αν η φιάλη είναι όντως πληρωμένη.
Δικαστής δεν είμαι (αν και τρόπον τινά είμαι), αλλά πιστεύω οτι τα στοιχεία ήταν αρκετά,
ώστε να απασχολήσουν την δικαιοσύνη. Δεν κατηγορήθηκε ποτέ.
Να προσθέσω ότι υπήρξαν και αδικαιολόγητες ελλείψεις σε πρωτόκολλα ασφαλείας και ιατρικό προσωπικό.
Η αντιμετώπιση της κατάστασης ήταν ερασιτεχνική για να μην πω κάτι άλλο.
Οι ευθύνες του διοργανωτή είναι τεράστιες.
Να πω εδώ οτι η AIDA είναι ένας διεθνής οργανισμός, που οργανώνει δικούς της αγώνες και τα
όποια ρεκόρ δεν αναγνωρίζονται από τον επίσημο φορέα που είναι η CMAS (Confederation Mondiale
des Activites Subaquatiques).
Η ταινία δεν είναι το The Big Blue του Μπεσόν, αλλά είναι πολύ καλή.
Η κινηματογράφηση των υποβρύχιων σκηνών είναι εκπληκτική.
Κούκλα και η νεαρή Γαλλίδα.
Μου άρεσε πάρα πολύ.
Μαζέψτε επιτέλους τα σκυλιά απο τα μπαλκόνια σας. Ζώα!!!
Marriage Story, του Noah Baumbach (2019)
Εύκολα θα μπορούσε να είναι και θεατρικό έργο. Η σκηνή του μεγάλου τσακωμού ήταν απίστευτα συναισθηματική, ο Άνταμ Ντράιβερ έκανε παπάδες.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης