The Chestnut Man (Denmark) - Official Discussion Thread
The Chestnut Man
Denmark
Επίσημο thread συζήτησης/trailers/spoilers κτλ (απαραίτητα τα spoiler tags)
Θρίλερ σειρά από την Δανία η οποία διανεμήθηκε από το Netflix στις 29-09-2021
βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Soren Sveistrups.
Πρωταγωνιστούν οι Danica Curcic, Esben Dalgaard Andersen, David Dencik, Iben Dorner, Liva Forsberg.
Μια φιγούρα φτιαγμένη από κάστανα είναι το μόνο στοιχείο που έχουν δύο ντετέκτιβ,
για να πιάσουν τον φονιά που συνδέεται με την εξαφάνιση του παιδιού μιας πολιτικού.
Μπήκε και αυτή στις συλλογές με σειρές από την Βόρεια Ευρώπη. Σειρές ατμοσφαιρικές, καλογραμμένες, με μυστήριο κλπ κλπ αλλά και με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
Αλλά είναι όλες ίδιες!!!
Το μοτίβο δεν αλλάζει. Το είχαμε σχολιάσει και λίγο παλιότερα.
Στο προ-τελευταίο επεισόδιο θα βγάλουν τον λαγό από το μανίκι, θα τον πετάξουν στο τραπέζι και εσύ ας έψαχνες να βρεις ποιός είναι ο δολοφόνος. και συνήθως στο τέλος είναι αυτός που έχει το καφέ από το οποίο παραγγέλνουν οι ηθοποιοί κατα την διάρκεια των γυρισμάτων. Τρόπος του λέγειν βέβαια αλλά αυτό το ΄΄βιολί΄΄ το έχω συναντήσει σε πάνω από 10 σειρές Σκανδινο... κλπ κλπ.
Το καλό εδω ήταν ότι
Spoiler
πέταξαν το fb με το καλημέρα οπότε μετά ήταν θέμα να ανακαλύψεις ποιός είναι ποιός και ποιά είναι ποιά.
Κατά τα άλλα μια χαρά ήταν.
Εγώ δεν τον κατάλαβα πάντως, άλλον είχα στο μυαλό μου.
Χα!
Από τις ελάχιστες φορές που υποψιάστηκα τον σωστό άνθρωπο από την αρχή.
Spoiler
Ας όψεται το Έτερος Εγώ
Μία οι καθαρές τομές στους ακρωτηριασμούς που για κάποιο λόγο κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό όσο θα έπρεπε, αλλά και τα αποτυπώματα του κοριτσιού στα κάστανα με έκαναν να τον βάλω στο μάτι από την αρχή και τελικά ήταν αυτός.
Αυτό που δεν περίμενα πραγματικά ήταν το να ζει η κόρη της υπουργού, νόμιζα ότι απλά τα φύτευε ο ίδιος τα αποτυπώματα πάνω στα κάστανα. Αυτό ήταν το αναπάντεχο για μένα.
Επίσης δεν περίμενα να έχει πει ψέματα η υπουργός για την παρενόχληση από τον αδερφό.
Γενικά, μια χαρά ήταν ειδικά για μετά το Squid Game. Γυρίσαμε στα κλασικά εικονογραφημένα αλλά δεν πειράζει, κι η υπόθεση καλή ήταν και δεν ήταν ατάλαντοι.
Όλα καλά, ένα 7αρακι το παίρνει.
Πάμε για Midnight Mass τώρα
Τελευταία επεξεργασία από τον/την greekie; 9 Οκτωβρίου 2021 στις 11:51
Μπήκε και αυτή στις συλλογές με σειρές από την Βόρεια Ευρώπη. Σειρές ατμοσφαιρικές, καλογραμμένες, με μυστήριο κλπ κλπ αλλά και με ένα μεγάλο ΑΛΛΑ...
Αλλά είναι όλες ίδιες!!!
Το μοτίβο δεν αλλάζει. Το είχαμε σχολιάσει και λίγο παλιότερα.
Στο προ-τελευταίο επεισόδιο θα βγάλουν τον λαγό από το μανίκι, θα τον πετάξουν στο τραπέζι και εσύ ας έψαχνες να βρεις ποιός είναι ο δολοφόνος.
Spoiler
πέταξαν το fb με το καλημέρα οπότε μετά ήταν θέμα να ανακαλύψεις ποιός είναι ποιός και ποιά είναι ποιά.
Η σειρά είναι μεταφορά από βιβλίο οπότε δε γινόταν να πάει κάπως αλλιώς. Οι Σκανδιναβοι φημίζονται για την αστυνομική λογοτεχνία και από όσα βιβλία αυτής της θεματολογίας έχω διαβάσει από τις Βόρειες χώρες κάπως έτσι κινούνται. Το βιβλίο μου άρεσε περισσότερο από τη σειρά, ίσως βέβαια έφταιγε ότι δεν είχα την αγωνία του ποιος είναι από πίσω.
Ωραίο, βαρύ, ιδανική ατμόσφαιρα όπως πρέπει σε τέτοιου είδους σειρά.
Spoiler
Υποψιάστηκα και εγώ τον δολοφόνο λόγω των τομών. Είναι εντύπωση μου ή μας έκλεισε το μάτι στην τελευταία σκηνή με τον Linus Bekker? Αυτό δεν σημαίνει οτι θα ήθελα μια δεύτερη σεζόν, νομίζω οτι έκλεισε ιδανικά.
Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω σχόλια, την ολοκλήρωσα και εγώ την σειρά και την βρήκα πραγματικά εξαιρετική!
Μού άρεσε πάρα πολύ η ατμόσφαιρα της σειράς, όπως και η υπόθεση της και ο τρόπος ο οποίος χτίστηκε γύρω από τους εξίσου φοβερούς χαρακτήρες.
Σε πολλά σημεία, τουλάχιστον εμένα μού θύμισε έντονα ταινίες τού Ντέιβιντ Φίντσερ, όσο για τον δολοφόνο, μού άρεσε πολύ η αποκάλυψή τού, δεν το περίμενα, εγώ άλλον είχα στο μυαλό μού.
Είναι η πρώτη σειρά που βλέπω από την χώρα της Δανίας, και σκέφτομαι να συνεχίσω με μία άλλη σειρά πού είδα, το Equinox, θεωρώ πως θα είναι καλή και αυτή.
Αυτό που έχουν με το σπαθί τους κερδίσει αυτές οι σειρές, είναι οτι εκ των προτέρων γνωρίζεις οτι
σαχλαμάρα δεν θα δεις. Λίγα επεισόδια, δομημένη και σφικτή ιστορία, όλα καλά.
Δηλώνω φαν του είδους.
Τον ένοχο τον είχα μυριστεί μόνο και μόνο γιατί ήταν
Spoiler
ο ... μοναδικός γνωστός ηθοποιός στο καστ.
Άτιμα procedurals.
Μαζέψτε επιτέλους τα σκυλιά απο τα μπαλκόνια σας. Ζώα!!!