Ας πω την κακία μου. Ο γέρος είναι με την μικρή. Ξανθός ο γέρος, καστανή η μικρή. Τα παιδιά κατάξανθα.
Η πρινσες είναι κατάξανθη και ο πατέρας καστανός. Τα παιδιά καστανά.
Αναρωτιέμαι, πως λειτουργεί η βιολογία σ αυτή τη σειρά.
Τι δεν καταλάβατε βρε κορίτσια με τα μελαχρινά παιδιά?
Spoiler
Εάν στο πρώτο slang είχαμε την ατάκα <<Και το όνομα αυτού Τζόφρι>> (που πας ρε φιλαράκι, ρώτα και κανέναν να μάθεις),
στο δεύτερο slang του εεπισοδίου είχαμε την ατάκα προς τον νόμιμο σύζυγο της κοντής2 <<Κάνε υπομονή κάποιο από τα επόμενα θα σου μοιάζει>>, εξού φυσικά και το burn του ΄΄μικροδάχτυλου΄΄ στον πραγματικό πατέρα των μελαχρινών αγοριών.
Πάει αυτό, αν κατάλαβα καλά το ποιά είναι η απορία σας. Η κοντή2 έχει μια αδυναμία στους βασιλικούς φρουρούς, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, αν και το ξέρει όλο το westeros!
Τώρα, όσο αφορά τις νέες ηθοποιούς. Η βασίλισσα μοιάζει αρκετά, δεν είναι ΄΄σπασμένη΄΄ για μόλις 10 χρόνια μετά, εν αντιθέσει με την κοντή2 που μοιάζει 35αρα. θα μπορούσαν κάλλιστα με ένα μακιγιάζ να πρόσθεταν στην κοντή1 10 χρονάκια.
Τα αγόρια που παρέμειναν τα ίδια λες και δεν πέρασε μέρα από πάνω τους αλλά, βάση βιολογίας (ωχ ωχ θα φάω κράξιμο τώρα) τα κορίτσια μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα αγοράκια.
Έχετε απόλυτο δίκαιο για την γρηγοράδα, αλλά μόλις 10 επεισόδια, πρέπει να το τρέξουν.
Πρωινιάτικα έμαθα και για την σύζυγο του ΄΄Φίλλιπου΄΄ που έδωσε την εντολή αυτοκτονίας Ντραγκάρις. Ένα σποιλεράκι πολύ κατατοπιστικό, διότι την δείχνει να μην μπορεί να γεννήσει, αλλά όπως είπε και ο ΄΄γιατρός΄΄ θα μπορούσαν με καισαρική να το βγάλουν το μωρό, αλλά θα πέθαινε η μάνα, οπότε διερωτήθηκα τότε γιατί πήρε αυτή την απόφαση να θυσιάσει και το παιδί που είχε στην κοιλιά της. Θα μπορούσαν με 2 προτάσεις να μας το εξηγήσουν. Διάβασα το τι γράφει το βιβλίο κουμπάρα!
Θάνατος στην Alicent.
Εντάξει, δεν είναι και η Σερσέι. Η άλλη η ποντικομαμή πήρε την πρωτοβουλία!
Δεν νομίζω να είχανε κανένα συμβόλαιο ότι πρέπει να έχουν τελειώσει με τα προεόρτια στην πρώτη σεζόν για να πάνε στο ψητό από τη δεύτερη σεζόν.
Και στην τελική αφού βιάζονται τόσο δεν υπήρχε λόγος να ξεκινήσουν από τόσο παλιά. Ας έβαζαν κάποιον να κάνει ένα μονόλογο 2-3 λεπτών για να πει την ιστορία της βασίλισσας και της πριγκίπισσας και γιατί σκοτώνονται.
Αφού ξέρεις για το βιβλίο δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις διαφορές.
Στη σειρά πάντως βάσει των πρόμο φωτογραφιών που βγάζουν πριν από κάθε επεισόδιο έχουν κόψει καραβασικές σκηνές για το χτίσιμο των χαρακτήρων και σε αυτό το επεισόδιο όπως και σε προηγούμενα.
Ακόμα και αυτά που δείχνουν είναι λειψά. Κανείς δεν κατάλαβε ότι
Spoiler
ο Ντέιμον δεν δέχτηκε να γίνει καισαρική, δηλαδή βασικό πράγμα για να κολλήσει με αυτό που έγινε μετά.
Άλλωστε είπε ο "γιατρός" ότι και να βγάλουν το παιδί υπάρχει μια πιθανότητα να σωθεί δεν είναι και σίγουρο, όπως είδαμε και στην περίπτωση του βασιλιά.
Αφού ξέρεις για το βιβλίο δεν χρειάζεται να αναφερθώ στις διαφορές.
Προς αποφυγή παρεξήγησης, για τυχόν μελλοντικά σποιλεράκια
ΔΕΝ ξέρω το βιβλίο.
Spoiler
Απλά βρήκα ένα άρθρο το οποίο έλεγε ότι στο βιβλίο η τύπισσα πάσχει από μόλυνση, ενώ, εγώ τουλάχιστον, δεν κατάλαβα τίποτα τέτοιο βλέποντας το επεισόδιο. Τώρα, εάν η μόλυνση είχε επεκταθεί και στο βρέφος, τότε λογικό μου φαίνεται να ΄΄το πήρε μαζί της΄΄. Διαφορετικά...
Τι δεν καταλάβατε βρε κορίτσια με τα μελαχρινά παιδιά?
Spoiler
Εάν στο πρώτο slang είχαμε την ατάκα <<Και το όνομα αυτού Τζόφρι>> (που πας ρε φιλαράκι, ρώτα και κανέναν να μάθεις),
στο δεύτερο slang του εεπισοδίου είχαμε την ατάκα προς τον νόμιμο σύζυγο της κοντής2 <<Κάνε υπομονή κάποιο από τα επόμενα θα σου μοιάζει>>, εξού φυσικά και το burn του ΄΄μικροδάχτυλου΄΄ στον πραγματικό πατέρα των μελαχρινών αγοριών.
Πάει αυτό, αν κατάλαβα καλά το ποιά είναι η απορία σας. Η κοντή2 έχει μια αδυναμία στους βασιλικούς φρουρούς, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, αν και το ξέρει όλο το westeros!
Τώρα, όσο αφορά τις νέες ηθοποιούς. Η βασίλισσα μοιάζει αρκετά, δεν είναι ΄΄σπασμένη΄΄ για μόλις 10 χρόνια μετά, εν αντιθέσει με την κοντή2 που μοιάζει 35αρα. θα μπορούσαν κάλλιστα με ένα μακιγιάζ να πρόσθεταν στην κοντή1 10 χρονάκια.
Τα αγόρια που παρέμειναν τα ίδια λες και δεν πέρασε μέρα από πάνω τους αλλά, βάση βιολογίας (ωχ ωχ θα φάω κράξιμο τώρα) τα κορίτσια μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τα αγοράκια.
Έχετε απόλυτο δίκαιο για την γρηγοράδα, αλλά μόλις 10 επεισόδια, πρέπει να το τρέξουν.
Πρωινιάτικα έμαθα και για την σύζυγο του ΄΄Φίλλιπου΄΄ που έδωσε την εντολή αυτοκτονίας Ντραγκάρις. Ένα σποιλεράκι πολύ κατατοπιστικό, διότι την δείχνει να μην μπορεί να γεννήσει, αλλά όπως είπε και ο ΄΄γιατρός΄΄ θα μπορούσαν με καισαρική να το βγάλουν το μωρό, αλλά θα πέθαινε η μάνα, οπότε διερωτήθηκα τότε γιατί πήρε αυτή την απόφαση να θυσιάσει και το παιδί που είχε στην κοιλιά της. Θα μπορούσαν με 2 προτάσεις να μας το εξηγήσουν. Διάβασα το τι γράφει το βιβλίο κουμπάρα!
Εντάξει, δεν είναι και η Σερσέι. Η άλλη η ποντικομαμή πήρε την πρωτοβουλία!
H ενσταση μου είναι ότι δεν γίνεται
Spoiler
επειδή έχεις πατέρα ξανθό τα παιδιά να βγαίνουν ξανθά και εχεις μελαχρινό και βγαίνουν μελαχρινά. και στα δύο ζευγάρια έχεις έναν ξανθό και έναν καστανό και όλως τυχαίως υπερισχύουν του άντρα λες και η μάνα ήταν απλώς φούρνος, ξέρω γω.
Στην φετινή σεζόν ευχόμαστε "να ζήσουμε να τους ξεχάσουμε" για τους Larys, Criston, Aemond, Otto Hightower, Alicent, Aegon.
Προς αποφυγή παρεξήγησης, για τυχόν μελλοντικά σποιλεράκια
ΔΕΝ ξέρω το βιβλίο.
Spoiler
Απλά βρήκα ένα άρθρο το οποίο έλεγε ότι στο βιβλίο η τύπισσα πάσχει από μόλυνση, ενώ, εγώ τουλάχιστον, δεν κατάλαβα τίποτα τέτοιο βλέποντας το επεισόδιο. Τώρα, εάν η μόλυνση είχε επεκταθεί και στο βρέφος, τότε λογικό μου φαίνεται να ΄΄το πήρε μαζί της΄΄. Διαφορετικά...
Κατάλαβα ότι δεν ξέρεις το βιβλίο αλλά διάβασες πώς πάει η γέννα στο βιβλίο. Όμως μάλλον διάβασες κάποιον άσχετο ή δεν ξέρω τι.
Θα αναφερθώ στη γέννα όπως είναι στο βιβλίο οπότε, μην διαβάζετε το σπόιλερ αν δεν θέλετε να μάθετε για αυτή.
Spoiler
Και στο βιβλίο υπάρχει μια εξαιρετικά δύσκολη γέννα που διαρκεί πάνω από μια μέρα αλλά το μωρό γεννιέται κανονικά. Είναι όμως δυσμορφικό και πεθαίνει σχεδόν αμέσως.
Η Λέινα παθαίνει μόλυνση και πεθαίνει τρεις μέρες μετά ενώ προς το τέλος προσπαθεί να πάει στην δράκαινα για τελευταία φορά, για να την καβαλήσει όχι για να αυτοκτονήσει, δεν καταφέρνει όμως να φτάσει ποτέ εκεί γιατί καταρρέει στα σκαλιά τη μαζεύει ο Ντέιμον την γυρνά στο κρεβάτι της και πεθαίνει εκεί.
Κατάλαβα ότι δεν ξέρεις το βιβλίο αλλά διάβασες πώς πάει η γέννα στο βιβλίο. Όμως μάλλον διάβασες κάποιον άσχετο ή δεν ξέρω τι.
Θα αναφερθώ στη γέννα όπως είναι στο βιβλίο οπότε, μην διαβάζετε το σπόιλερ αν δεν θέλετε να μάθετε για αυτή.
Spoiler
Και στο βιβλίο υπάρχει μια εξαιρετικά δύσκολη γέννα που διαρκεί πάνω από μια μέρα αλλά το μωρό γεννιέται κανονικά. Είναι όμως δυσμορφικό και πεθαίνει σχεδόν αμέσως.
Η Λέινα παθαίνει μόλυνση και πεθαίνει τρεις μέρες μετά ενώ προς το τέλος προσπαθεί να πάει στην δράκαινα για τελευταία φορά, για να την καβαλήσει όχι για να αυτοκτονήσει, δεν καταφέρνει όμως να φτάσει ποτέ εκεί γιατί καταρρέει στα σκαλιά τη μαζεύει ο Ντέιμον την γυρνά στο κρεβάτι της και πεθαίνει εκεί.
Πάντως υπήρξαν αντιδράσεις γιατι υποτίθεται οτι
Spoiler
οι απευθείας απόγονοι ταργκάριεν δεν παθαίνουν τίποτα απο την φωτιά. Και αυτή ήταν τέτοια.
Γενικώς υπάρχει οχι προχειρότητα, αλλά ένα να κάνουμε τον κόσμο να πει ουαου, χωρίς ωστόσο να σκεφτούν και τους αναγνώστες αλλά και την κοινή λογική. Αλλα φαίνεται ότι γυρνάει μπουμπερανγκ, πλέον αυτό. Οι εποχές άλλαξαν.
Στην φετινή σεζόν ευχόμαστε "να ζήσουμε να τους ξεχάσουμε" για τους Larys, Criston, Aemond, Otto Hightower, Alicent, Aegon.
οι απευθείας απόγονοι ταργκάριεν δεν παθαίνουν τίποτα απο την φωτιά. Και αυτή ήταν τέτοια.
Γενικώς υπάρχει οχι προχειρότητα, αλλά ένα να κάνουμε τον κόσμο να πει ουαου, χωρίς ωστόσο να σκεφτούν και τους αναγνώστες αλλά και την κοινή λογική. Αλλα φαίνεται ότι γυρνάει μπουμπερανγκ, πλέον αυτό. Οι εποχές άλλαξαν.
Ούτε αυτό ισχύει. Το χει ξεκαθαρίσει ο Μάρτιν,
Spoiler
είναι λανθασμένη η αντίληψη οτι οι Ταργκαρυεν είναι fire proof, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο στα βιβλία του, το αντίθετο θα έλεγα. No they are not and the author has confirmed this multiple times. Most explicitly he’s called the idea that Targaryens are immune to fire a big misconception he felt compelled to correct.
Δεν του άρεσε ούτε η ιστορία με την Ντανι αλλά την δικαιολόγησε ως ειδική περίπτωση για να γεννηθούν οι δράκοι.
Άμα είναι να βλέπουμε αίμα μόνο σε τοκετούς, κάτι δεν πάει καλά.
Πολύ μέτριο το επεισόδιο.
Spoiler
Άκυρη η αυτοκτονία της πωςτηνλενε, πολύ εύκολα καθάρισε ο μικροδάχτυλος απο τα λιντλ τους άλλους.
Η αρχική σεκάνς μου θύμισε σαπουνόπερα. Ποιανού είναι τα παιδιά, όλοι το εχουν τούμπανο κλπ.
Καμία απο τις νέες προσθήκες δεν μου άρεσε. Ιδίως ο νέος σπαθοπότης έχει μια προφορά που νομίζεις
οτι βλέπεις Peaky Blinders.
Μαζέψτε επιτέλους τα σκυλιά απο τα μπαλκόνια σας. Ζώα!!!