Κάτι άσχετο αλλά....
Εχω γίνει έξαλλος με τον ΄΄Γουώωωωωωωωωωλτ΄΄.
Σήμερα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ το βιβλίο «Burn It Down: Power, Complicity, and a Call for Change in Hollywood», όπου εκεί μέσα ο ΄΄φίλος μας΄΄ κράζει τους δημιουργούς του Lost.
Ήταν ο λόγος που δεν το ξεκινοούσα τόσο καιρό, αλλά ανέδωσα τελικά. Παραπονιέται κιόλας....
Είμαι στο 02.04 κι εχω να πω ότι LOST δεν θα ξαναϋπάρξει για τον απλό λόγο ότι οι περισσότερες σειρές που βγαίνουν τώρα, έχουν 8 ή 10 45λεπτα επεισόδια για να αναπτύξουν χαρακτήρες, μυστήριο κλπ. Σκεφτόμουν, λοιπόν, ότι έβλεπα τον κόσμο στο χωριό και περίμενα ένα φλασμπακ τίμιο, κάτι ρε παιδί μου, να σε κάνει να δεθείς με τον χαρακτήρα αλλά... μπα... Προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι περίπλοκο αλλά βγαίνει κάτι πολύ ρηχό. Επιφανειακή γνωριμία με όλους, όπου εκεί καταλαβαίνεις ότι
Spoiler
είναι όλοι αναλώσμοι
ενώ αντίστοιχα στο LOST είχαμε τέτοιο χτίσιμο χαρακτήρων, όπου ακόμη και τώρα, νομίζω ότι υπήρξαν πραγματικά! Τί να πρωτοθυμηθώ, άχ... άστο τώρα.
Αχαρακτήριστο το παιξιμο κάποιων, (deputy Kenny, αίσχος) αλλά προς το παρόν, σώζεται.
Απορίες έχω και θεωρίες έχω
Spoiler
νομίζω ότι οι φωνές και οι "βοήθειες" είναι οι others, δλδ όταν μίλησε ο άλλος στον ασύρματο, κατευθείαν αυτό σκέφτηκα. Επίσης, ότι το λεωφορείο το έστειλαν εκείνοι για να παίξουν μαζί τους.
Επίσης, μού δίνει την αίσθηση παιχνιδιού, ανοίγει μία πίστα και πρέπει να την περάσεις και όταν την περάσεις, πέφτεις σε ένα λάκκο και ξανά πάλι, αλλά δεν φαίνεται να πλησιάζει το τέλος...
ΠΑΝΤΩΣ, έχω κολλήσει και ιδίως στον 1ο κύκλο είχε την αγωνία του.
Πείτε μου ότι η Τάμπιθα είναι η αδερφή του Βικτόρ που με κάποιο τρόπο έφυγε από εκεί πέρα όταν ήταν μικρή και γύρισε μετά από 30 χρόνια!
Μήπως δηλαδή και η μάνα του Βικτόρ δεν πήγε πρώτη φορά στο ζομποχωριο με τα παιδιά της αλλά είχε ξαναπάει ως παιδί;; και γι’ αυτό τα ζωγράφιζε όλα αυτά μετά το LSD, που προφανώς ξεκλείδωσε καταπιεσμένες αναμνήσεις, πριν πάει ξανά εκεί ως ενήλικη μετά παιδιά της;
Μήπως όλοι αυτοί είναι απόγονοι των πρώτων κατοίκων ή των ζόμπι γι’ αυτό και συνδέονται με το μέρος;
Νομίζω ο Τζειντ είναι κοντά (λέμε τώρα) στη λύση του μυστηρίου. Ανεφερε κάτι για ρήγματα στον χωροχρόνο αλλά τον έκοψε ο Μποιντ σανβ¦
Επίσης σιγουρεύτηκα ότι η Φατιμα είναι το φάντασμα, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γιατί να τη δει ο μικρός στην ίδια φωτογραφία.
Και μου κάψε λίγο το μυαλό ο πατέρας του Βικτορ που ρώτησε το πιο προφανές που δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς, γιατί υπάρχει ταμπέλα «μοτέλ» χωρίς να υπάρχει μοτέλ.
Ξέχασα να αναφέρω το τσιμέντωμα του Ντέιλ στο προηγούμενο επεισόδιο. Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο το ότι είχαν κατεβάσει τα μπουκάλια και τα χαρτιά πριν μπει ο Ντέιλ μέσα όποτε υποθέτω ότι τα μπουκάλια είναι είδος GPS για το πού θα καταλήξει κάποιος. Τρέχα γύρευε τώρα να τα ξαναβάλουν με τη σωστή σειρά.
Τουλάχιστον είπαν ότι μπορούν να πάνε στον φάρο χωρίς να μπουν στο δέντρο.
Πάντως από δημοσιογράφο που είδε όλα τα επεισόδια μέχρι και το φετινό φινάλε είπε ότι θα πάρουμε απαντήσεις. Δεν μου απάντησε αν τελειώνει με cliffhanger αλλά είπε ότι θα δοθούν απαντήσεις σε πολλά.
Προσωπικά με καλύπτει πλήρως η σειρά από πλευράς μυστηρίου, είναι κάτι πρωτότυπο κι όχι χιλιοπαιγμένο, λίγο παραπάνω να έτρεχαν τις εξελίξεις θα την έλεγα διαμαντάκι αλλά είναι αρκετά αργή στην εξέλιξη.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την greekie; 29 Οκτωβρίου 2024 στις 17:36
Πάνω που θα ρωτούσα ποιά είναι αυτή στην φωτο και στα οράματα που λέει στον μαυρούλη ΄΄Σώσε με/Βοήθησε Με και θα σας σώσω΄΄.
Ναι, κι εγώ τσατίστηκα με τον λαλάκα Walt. Άσε ρε τον άλλον να μας πει αυτό που υποψιαζόμαστε, έστω και σαν γενική θεωρία.
Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα άλλο
που πηγε ο μουσατος να πει καποιες υποθεσεις για το που ειναι και πως βρεθηκαν εκει στον Γουολτ κι αυτος τον σταματησε ατακα κι εποτοπου και γεια σας.
Κατα τα αλλα αντε να ψαχνεις απο 'δω κι απο κει για κανα τυρακι για την ολη φαση με ποιο βασικο ερωτημα αν εχουν προγραμματισει 4η σεζον ή θα τρεχουν σε 4 επισοδεια και δε θα προλαβαινουν,γιατι αναλογα με το τι θα γινει αλλαζει ολο το πραγμα.
03.06
Δεν πήγε το μυαλό μου καθόλου στο σενάριο για την
Spoiler
Ταμπιθα, ότι είναι η αδερφή του Βίκτορ. Το μόνο που βλέπω, είναι ότι η Φάτιμα μεταμορφώνεται σε ζόμπι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή, όπως και δεν μπορώ να θυμηθώ τί γινόταν όταν ξεκίνησε να έχει συμπτώματα.
Α, και ότι τα τέρατα δεν πειράζουν τον Βίκτορ, ό,τι και να γίνει;;; Στο υπόγειο, τί ήταν αυτό που είπε η άλλη; Αν συνεχίσεις να έρχεσαι, θα σε κρατήσουμε εδώ.....
Αυτό που πίστευα είναι ότι αυτό το μέρος το διαμόρφωσε κατά κάποιο τρόπο, η μητέρα του Βίκτορ. Βασικά, οταν ηταν η Τάμπιθα στο σπίτι, σκέφτηκα ότι το δημιούργησε εκείνη (η μητέρα του) και τα τερατα και ολα τα υπόλοιπα, είναι αποτέλεσμα κάποιας ψυχασθένειας που είχε. Δεν είπαν ποτέ ότι η μαμά του οδηγούσε και βρεθηκε εκεί. Ο πατέρας του είπε στην Ταμπιθα ότι έφυγε το πρωί και όταν γύρισε, δεν τους βρήκε εκεί. Δεν είπε, ξεκίνησαν για κάπου με το αυτοκίνητο πχ..... Άρα, η μητέρα του πήγε με τα παιδιά στο δέντρο και μπήκαν μέσα και βρέθηκαν εκεί;;;
Αν είναι η αδερφή του, γιατί δεν θυμήθηκε το σπίτι; Πόσο καιρό ήταν εκεί με τη μητέρα τους;.
Για τα υπόλοιπα, Greekie, RESPECT!!
Ξέρουμε αν θα βγει κι άλλος κύκλος;
Τελευταία επεξεργασία από τον/την ATHENA1971; 31 Οκτωβρίου 2024 στις 16:25
03.06
Δεν πήγε το μυαλό μου καθόλου στο σενάριο για την
Spoiler
Ταμπιθα, ότι είναι η αδερφή του Βίκτορ. Το μόνο που βλέπω, είναι ότι η Φάτιμα μεταμορφώνεται σε ζόμπι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή, όπως και δεν μπορώ να θυμηθώ τί γινόταν όταν ξεκίνησε να έχει συμπτώματα.
Α, και ότι τα τέρατα δεν πειράζουν τον Βίκτορ, ό,τι και να γίνει;;; Στο υπόγειο, τί ήταν αυτό που είπε η άλλη; Αν συνεχίσεις να έρχεσαι, θα σε κρατήσουμε εδώ.....
Αυτό που πίστευα είναι ότι αυτό το μέρος το διαμόρφωσε κατά κάποιο τρόπο, η μητέρα του Βίκτορ. Βασικά, οταν ηταν η Τάμπιθα στο σπίτι, σκέφτηκα ότι το δημιούργησε εκείνη (η μητέρα του) και τα τερατα και ολα τα υπόλοιπα, είναι αποτέλεσμα κάποιας ψυχασθένειας που είχε. Δεν είπαν ποτέ ότι η μαμά του οδηγούσε και βρεθηκε εκεί. Ο πατέρας του είπε στην Ταμπιθα ότι έφυγε το πρωί και όταν γύρισε, δεν τους βρήκε εκεί. Δεν είπε, ξεκίνησαν για κάπου με το αυτοκίνητο πχ..... Άρα, η μητέρα του πήγε με τα παιδιά στο δέντρο και μπήκαν μέσα και βρέθηκαν εκεί;;;
Αν είναι η αδερφή του, γιατί δεν θυμήθηκε το σπίτι; Πόσο καιρό ήταν εκεί με τη μητέρα τους;.
Για τα υπόλοιπα, Greekie, RESPECT!!
Ξέρουμε αν θα βγει κι άλλος κύκλος;
Δυστυχώς δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υπάρξει κι άλλος κύκλος και έναν φόβο μην μας αφήσουν με κανα cliff τύπου βwe have to go back, Cateβ τον έχω όσο να πεις.
Για τα υπόλοιπα, όλη η σειρά έχει πολύ ψωμί για να ασχοληθεί κάποιος και ειδικά την 3η σεζόν πετάνε πολλές one off ατάκες που φαίνονται αθώες αλλά σίγουρα δεν είναι. Για παράδειγμα
Spoiler
Αυτό που ανέφερες, που είπαν στον Βικτόρ, αν συνεχίσεις να έρχεσαι εδώ θα σε κρατήσουμε, κάτι δείχνει. Δεν είπε θα σε σκοτώσουμε, θα σε φάμε, είπε θα σε κρατήσουμε.
Το ίδιο έγινε και με τον Ρανταλ, το παλικάρι που του χαράκωσαν το πρόσωπο.
Όταν έδωσαν το κλειδί στον Μποιντ του είπαν εμείς θα κρατήσουμε τον Ρανταλ. Πάλι όχι σκότωμα, κτλ.
Η φλασιά που έφαγα με την Ταμπιθα είναι γιατί η ηλικία που μας την έδειξε είναι ίδια με την αδερφή του Βικτόρ όταν υποτίθεται ότι βγήκε από το σπίτι αλλά ποτέ δεν είδαμε τι απέγινε. Ούτε αυτή ούτε και η μάνα της δηλαδή. Και στις σειρές συνήθως το πτώμα που ακούς αλλά δεν βλέπεις ποτέ τελικά δεν υπάρχει.
Η Φατιμα υποτίθεται ότι δεν μπορούσε να μείνει έγκυος καθόλου και ξαφνικά έγινε η Παρθένος Μαρία και τσουπ το γκαστρωμα και τσουπ γουστάρει σάπια φαγητά και κανιβαλισμό, κα ξαφνικά σάπισαν όλα όταν δεν μπορούσε να φάει τίποτα και πάρε κι ένα πτώμα να χεις για γλυκό. Σαν να τη φροντίζει το μέρος το ίδιο. Και δεν έχω πειστεί ακόμα ότι δεν είναι έγκυος.
Επίσης μόλις τώρα θυμήθηκα ότι, αν θυμάμαι καλά δηλαδή, κι ο μαύρος που βλέπει το φάντασμα (που μου είχε κολλήσει ότι είναι ο γιος της αλλά τώρα δεν υπάρχει γκαστρια, θα δείξει) μόλις σταμάτησε το λεωφορείο στην πόλη, πριν καν κατέβουν είπε βI’m not suppose to be hereβ.
Εγώ επιμένω ότι όλοι κάπως συνδέονται μεταξύ τους και με το μέρος αυτό. Δεν θεωρώ ότι είναι κατασκεύασμα κάποιου μυαλού αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ίσως το μυαλό του Βικτορ τα δημιούργησε όλα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς η φαντασία πήρε σάρκα και οστά.
Τα μόνα σιγουρακια για μένα είναι ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με νέους; πρωταγωνιστές κάθε φορά αλλά με την ίδια τροπή μέχρι να βρουν τη λύση.
Και ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 άξονες στην ιστορία που δεν μιλάνε μεταξύ τους και γι’ αυτό δεν βρίσκουν άκρη.
Ένας άξονας οι κομπάρσοι του χωριού συν Μποιντ, Τζιμ κτλ που απλά προσπαθούν να επιβιώσουν.
Δεύτερος άξονας η τριάδα Τζούλι, Ρανταλ και η άλλη που δεν θυμάμαι, που αφου τους έσωσαν από το κώμα, τι ήταν τέλος πάντων, νιώθουν διάφορα αλλά δεν μιλάνε. Μαζί κι ο Τζειντ που έχει πει τα μισά από όσα έχει δει, δηλ. δεν έχει πει καν το βασικό (για μας) ότι έχει δει την κούκλα χωρίς καν να γνωρίζει την ύπαρξη της και όταν θέλει να μιλήσει τον γράφουν όλοι.
Τρίτος άξονας ο Βίκτορ που ξέρει πάρα πολλά αλλά δεν θέλει να μιλήσει και τον έχουν βγάλει ο τρελός του χωριού ενώ είναι μεγάλο μέρος της λύσης.
Αν όλοι μα όλοι καθίσουν κάτω και πουν τα πάντα τότε θα βρεθεί η λύση.
Μέχρι τότε παίζουμε το χαλασμένο τηλέφωνο.
Για δυο κουβέντες ξεκίνησα, εγκυκλοπαίδεια έγραψα πάλι, να με συμπαθάτε.
οταν επεσε απο το φαρο και γυρισε πισω τηλεφωνησε στη μαμα της (αφου το εσκασε πρωτα απο το νοσοκομειο). Καλα δεν θυμαμαι; Πως ειναι δυνατον να ειναι αδελφη του Βικτωρ;