1X05
Ο Χέιντεν Κρίστενσεν μεγάλωσε... και έγινε κούκλος!
Επιτέλους, καλές φωτοσπαθομαχίες.
Κρίμα
Spoiler
για την Τάλα,
άκυρο το όλο σκηνικό με
Spoiler
τη Λέια στους αεραγωγούς
και κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με αυτό το συνήθειο, όπου κανείς
Spoiler
δεν βεβαιώνεται ότι ο αντίπαλός του, που ήθελε να σκοτώσει, είναι όντως νεκρός. Το έκανε ο Όμπι Ουάν με τον Άνακιν, τα είδαμε τα χαϊρια του. Έκανε η Τρίτη Αδερφή σουβλάκι με το φωτόσπαθο τον Μεγάλο Ανακριτή, τσουπ ξανάσκασε μύτη ο τύπος σαν να μη συνέβη τίποτα (θα μας εξηγήσουν πώς ή απλά όλα έγιναν για το εφέ; ). Και τώρα ο Βέιντερ μία από τα ίδια μ' αυτήν. Πολύ περίεργο μου φαίνεται: αν πραγματικά την ήθελε νεκρή, δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία πως δεν υπήρχε περίπτωση να αποτύγχανε.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
γιατι παρολο που ειχε καποιες δυνατοτητες δεν τις ανεπτυξε σωστα.Περα απ'το οτι αντικειμενικα δε γινεται να υπαρχει αγωνια για το τι θα γινει,θα μπορουσαν να χειριστουν καλυτερα το πιο δυνατο τους τους χαρτι δηλαδη το Kenobi vs Vader,ενω επισης τη λες και ακυρη την επισκεψη της Ρεβα στο Τατουιν.Δηλαδη τι?Ηθελε να δει ποσο σκληρη ειναι και τελικα αχουτο δεν ειναι το καλο μου?Οκ κανει μπαμ οτι θελαν να καλυψουν τηλεοπτικο χρονο αλλα να εχει μια συνοχη κι αυτο που δειχνουν.
Δεν το περίμενα, αλλά το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν εμένα μου άρεσε περισσότερο απ' όλα τα προηγούμενα.
Spoiler
Η μονομαχία Κενόμπι-Βέιντερ ήταν πιο ενδιαφέρουσα αυτή τη φορά, παρότι η όλη φάση με το καταπλάκωμα με τους βράχους δεν είχε ούτε νόημα ούτε αγωνία. Νομίζω ότι αυτό που απόλαυσα ήταν το συναισθηματικό κομμάτι της ιστορίας, οι ενοχές του Όμπι-Ουάν για τον Άνακιν. Όταν, από την άλλη, καταλαβαίνει πλέον ότι η μεταμόρφωσή του σε Βέιντερ είναι απόλυτη, το γεγονός ότι τον αφήνει να ζήσει είναι παντελώς παράλογο.
Αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα κάθε πρίκουελ: από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον (πράγμα που σημαίνει ότι το στοιχείο του σασπένς ουσιαστικά δεν έχει κανένα ρόλο να παίξει), το όλο βάρος πέφτει στην αφήγηση μιας ιστορίας που αφενός δεν αλλάζει όσα ξέρουμε ότι θα συμβούν, αφετέρου τους δίνει ένα backstory πιο λεπτομερές και ενδιαφέρον. Επιπλέον, το backstory πρέπει να βγάζει νόημα. Όταν, λοιπόν, έχεις τον Όμπι-Ουάν να λέει λίγο νωρίτερα "είτε πεθάνω εγώ είτε εκείνος, όλα τελειώνουν απόψε", είναι παράλογο να αφήσει τον Βέιντερ ζωντανό, γιατί δεν έγινε τίποτα στο ενδιάμεσο που να του αλλάξει τη γνώμη (ναι, τον λυπήθηκε όταν τον είδε, γιατί θεωρούσε ότι έβλεπε τον Άνακιν, αλλά στη συνέχεια έγινε ξεκάθαρο ότι κατάλαβε πως πλέον είναι μόνο Βέιντερ και καθόλου Άνακιν). Οπότε, είχε την ευκαιρία να σκοτώσει έναν από τους ισχυρότερους Σιθ, που απειλεί όχι μόνο τους Τζεντάι, αλλά και τα ίδια τα παιδιά του, και δεν την εκμεταλλεύεται;
Ναι, το ξέρουμε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά γιατί το μέλλον έχει ήδη γραφτεί στις παλιότερες ταινίες, συνεπώς το στοίχημα του σεναριογράφου είναι να μην εγκλωβίσει τον εαυτό του σε μια γωνία, γράφοντας κάτι που είναι καταδικασμένο να μην έχει κορύφωση. Ε, αυτό ακριβώς το στοίχημα χάθηκε εδώ.
Η
Spoiler
επιστροφή της Λέια σπίτι της και η επίθεση στον Λουκ
ολοκληρώθηκαν μάλλον με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά αυτά είναι αναμενόμενα προβλήματα σε μια σεζόν με μόλις 6 επεισόδια.
Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ κράτησε την καλύτερη ερμηνεία του για το τελευταίο επεισόδιο, όπως επίσης και η Ίνγκραμ, που γενικά μου άρεσε πολύ ως ρόλος. Στοιχηματίζω, δε, ότι ο blackys θα ενθουσιάστηκε με το τελευταίο cameo!
ΟΚ, λοιπόν, τα λέμε στη δεύτερη σεζόν.
Maybe there's hope.
Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
Horace Mann
Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. Nίκος Καζαντζάκης
Ότι γράψω θα εκνευρίσει κάποιους αλλά δεν με νοιάζει κι ιδιαίτερα:
Δεν ήμουν ποτέ fan του Star Wars. Δεν καταλαβα ποτέ το hype.
Πάντα αγαπούσα το Star Trek γιατι με ταξίδευε.
Έχω δει την πρώτη τριλογία και όταν ήμουν μικρή και πιο μεγάλη. Και όταν βγήκε είχα δει και την δεύτερη, το prequel. Tο prequel μου άρεσε πολύ περισσότερο.
Εκτοτε δεν είχα δει κάτι άλλο, γιατί όπως είπα, το θεωρώ υπερεκτιμημένο.
Λέω ας δω τουτο δω, γιατι McGregor. Αντεξα τρία επεισόδια. Μάλιστα το τρίτο το έβλεπα σε ff διπλής ταχύτητας και πάλι μου έμοιαζε αργό.
Καταρχήν, δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο μίσος προς την Moses Ingram την οποία την βρήκα καλή σε αυτό που κλήθηκε να κάνει, έναν χαρακτήρα κακό. Αν ενοχλεί το χρώμα ή το φύλο, ξυδάκι και να είναι Top.
Αλλά ειλικρινά, εβλεπα τα επεισόδια και ένιωθα ότι έβλεπα παραγωγή από το 90. Φτωχή, μίζερη, κακοφωτισμένη. Και γενικά πάντα αυτή την αίσθηση μου έδινε αυτή η σειρά ταινιών.
ΔΙαβάζω πολυ κακές κριτικές και απο τους fan για την παραγωγή, οπότε δεν μπορεί να είμαι τόσο τρελή.
Φυσικά και δεν θα δω τα υπολοιπα, γιατι δεν με τραβάει η σειρά.
Εξαιρετικό το φινάλε σε μια πολύ καλή για εμένα σειρά . Χορτάσαμε Νταρθ Βέιντερ μετά από τοοοσα χρόνια . Εγώ την απόλαυσα φωτόσπαθα μάχες αγαπημένοι χαρακτήρες μια χαρά, θα έβλεπα στάνταρ δεύτερη σεζον ελπίζω να υπάρξει.
Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ κράτησε την καλύτερη ερμηνεία του για το τελευταίο επεισόδιο, όπως επίσης και η Ίνγκραμ, που γενικά μου άρεσε πολύ ως ρόλος. Στοιχηματίζω, δε, ότι ο blackys θα ενθουσιάστηκε με το τελευταίο cameo!
ΟΚ, λοιπόν, τα λέμε στη δεύτερη σεζόν.
δεν υπαρχει καν αμφιβολια...
πολυ καλο το φιναλε...οπως και οι υπολοιποι, θεωρω οτι η ελλειψη αγωνιας στο τι θα γινει ηταν παρουσα, αλλα δεν με ενοχλει αφού το γνωριζα απο την αρχη...για να ειμαι ειλικρινης δεν θα ηταν αυτη η ιστορια που θα επελεγα ο ιδιος να δωσω στον Ομπι Γουαν για ενδιαμεσο...αλλα και παλι περασα ωραια και παλι θα πεσει επαναληψη ευκολα επειδη το SW ειναι η λατρεια μου..τι να κανω.!!
ο Γιουαν ειναι εξαιρετικος ηθοποιος...του εχω τεραστια αδυναμια..θεωρω ομως το The Mandalorian καλυτερο, με εξαιρεση την μονομαχια που ειχαμε στο φιναλε που ηταν εντυπωσιακη.!!!