Αποτελέσματα Δημοσκόπησης: Lost - Πως σας φανηκε το φιναλε;

Ψηφοφόροι
714. Δεν μπορείτε να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση
  • ¶ψογο

346 48,46%
  • Αρκετα καλο

202 28,29%
  • Καλο

63 8,82%
  • Μετριο

27 3,78%
  • Μπορουσε και καλυτερα

47 6,58%
  • Δεν μου αρεσε καθολου

29 4,06%
Σελίδα 33 από 33 ΠρώτοΠρώτο ... 23313233
Αποτελέσματα 321 έως 322 από 322

Θέμα: Lost Season 2 Finale[Official Topic]

TV Guru! Το Avatar του/της HristinaB
    Likes / Thanks

Live Together, Die Alone: Part 1

Ε, ναι! Επιτέλους έσκασε μύτη και ο Ντέσμοντ, οπότε παραβλέπω το γεγονός ότι υπήρχε κοτζάμ ιστιοπλοϊκό αγκυροβολημένο στο νησί και ποτέ δεν το είδε κανείς από τους δικούς μας. (Βασικά, καθόλου δεν το παραβλέπω, απλά περιμένω να δω αν και πώς θα το εξηγήσουν.) Μου αρέσει το ρομαντικό backstory του, τρελαίνομαι και για τη σκωτσέζικη προφορά του, γενικά μου είναι πολύ συμπαθής ως χαρακτήρας (αν και διατηρώ επιφυλάξεις σχετικά με την ψυχική του κατάσταση) και ελπίζω να μάθουμε περισσότερα γι' αυτόν στη συνέχεια.

¶λλα στοιχεία του επεισοδίου που μου άρεσαν:
    • Ο Σώγιερ και ο Σαϊντ χωρίς πουκάμισο κολυμπάνε προς το σκάφος. Ο φλώρος ο Τζακ δεν έβγαλε το δικό του...
    • Το πόδι του αγάλματος με τα τέσσερα δάχτυλα. Μου θύμισε τα γιγαντιαία αγάλματα από τον ¶ρχοντα και μου κίνησε ειλικρινά την περιέργεια. Θέλω να ελπίζω ότι υπάρχει λόγος που το είδαμε. Είναι μέρος του μυστηρίου; Είναι απομεινάρια κάποιου άγνωστου, ξεχασμένου πολιτισμού, όπως και οι τύπου Στόουνχεντζ μεγάλιθοι στην κορυφή του βουνού;
    • Η αποκάλυψη ότι ο στρατός εμπλέκεται (μάλλον) στο πείραμα της Ντάρμα -- αν υποθέσουμε ότι εκείνος ο τύπος που είχε χρησιμοποιήσει τον Σαϊντ ως διερμηνέα (και τον μετέτρεψε σε βασανιστή) στο Ιράκ είναι ακόμα με τον αμερικανικό στρατό. Παρεμπιπτόντως, δεν είναι και το πρώτο μυαλό αυτός ο τύπος, ε; Φοράει στολή για να βγει στο υποτιθέμενο μολυσμένο εξωτερικό του Νησιού, κάνει τα εμβόλιά του, αλλά τον Ντέσμοντ, που δυνητικά έχει μολυνθεί, τον άφησε να κυκλοφορεί μέσα στην καταπακτή, αντί να τον κλείσει σε απομόνωση και καραντίνα.

Τι δε μου άρεσε:
    • Ο Τσάρλι συνεχίζει να είναι λίγο κωλόπαιδο.
    • Η Κλερ πήρε τα φυαλίδια με τα εμβόλια (; ) και δε φαίνεται να έχει πρόβλημα να τα χρησιμοποιήσει στο μωρό της, χωρίς να αναρωτηθεί καν τι είναι κι αν είναι ασφαλή. Κανείς δεν το βρήκε καλή ιδέα να ρωτήσουν τον Τζακ γι' αυτό; Έχω την αίσθηση ότι, αν η Κλερ ζούσε στην εποχή μας, θα ήταν, χωρίς καμιά αμφιβολία, μια "μανούλα του Φέισμπουκ".
    • Η εντελώς αυθαίρετη πεποίθηση του Έκο ότι, αν δεν πατηθεί το ρημαδοκουμπί, όλοι στο νησί θα πεθάνουν. Από πού κι ως πού προέκυψε αυτό;

Η Λίμπι στο ψυχιατρείο κατέληξε πριν ή μετά τη συνάντησή της με τον Ντέσμοντ;

Η αποκάλυψη της προδοσίας του Μάικλ ήταν καλοδεχούμενη, με την έννοια ότι έγινε γρήγορα και δεν την άφησαν να τραβήξει για πολλά επεισόδια. Βέβαια, δεν ήταν καθόλου μέρος του σχεδίου του Σαϊντ και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο Τζακ να τα έχει κάνει μούσκεμα που την έβγαλε στη φόρα τώρα.

Η θεωρία του Ντέσμοντ ότι πλέον στον κόσμο υπάρχει μόνο το Νησί και τίποτα άλλο εμφανώς δεν ισχύει, αφού το αεροπλάνο που έφερε τις προμήθειες θα πρέπει να έρχεται από κάπου. Εγώ θα έλεγα ότι το Νησί είναι κατά κάποιο τρόπο καμουφλαρισμένο, ώστε να μην μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον εξωτερικό κόσμο. Οι μόνοι που μπορούν να φτάσουν σε αυτό είναι οι άνθρωποι της Ντάρμα και όσοι το Νησί επιλέγει το ίδιο. Απ' αυτούς τους τελευταίους, κανείς δεν μπορεί να φύγει... παρά μόνο νεκρός. (Το κενό σ' αυτή τη θεωρία μου είναι το αερόστατο του αληθινού Χένρι Γκέιλ και της γυναίκας του, που, προς το παρόν τουλάχιστον, δε φαίνεται να έχουν την παραμικρή σχέση με οτιδήποτε γίνεται στο Νησί και οποιονδήποτε είναι εκεί.)
    http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
    Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

2. Thanks johny f thanked for this post
    Likes ATHENA1971, spiross27 liked this post
    TV Guru! Το Avatar του/της HristinaB
    Likes / Thanks

Live Together, Die Alone: Part 2

Νομίζω ότι χαίρομαι που βλέπω τη σειρά με τόσο μεγάλη καθυστέρηση. Μπορώ να είμαι πιο χαλαρή και να φτιάχνω τις δικές μου θεωρίες, χωρίς τα ατελείωτα κατεβατά αναλύσεων (ένα μέρος των οποίων, βέβαια, παραδέχομαι ότι κάθομαι και διαβάζω).

Το δεύτερο μέρος του φινάλε της δεύτερης σεζόν ήταν πολύ δυνατό. Υποτίθεται ότι μας έδωσε κάποιες απαντήσεις, τις οποίες προσπαθώ να επεξεργαστώ:

1. Στο Νησί συγκεντρώνεται ένα πολύ ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Το πάτημα του κουμπιού το αποφορτίζει, σώζοντας τον κόσμο (;; ) από τις καταστροφικές συνέπειες της υπερφόρτισης. Είναι άγνωστο το πώς ακριβώς επιτυγχάνεται αυτό και ποιο ρόλο παίζουν οι συγκεκριμένοι αριθμοί που εισάγονται στον υπολογιστή. Αν δεν πατήσεις το κουμπί, το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γιγαντώνεται και προκαλεί κάποιου είδους ανωμαλία. Αυτό έχει συμβεί ήδη αρκετές φορές στη σειρά, αλλά μόνο τώρα, στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, βλέπουμε τις επιπτώσεις του στο Νησί. Είναι άγνωστο αν υπάρχουν επιπτώσεις και στον υπόλοιπο κόσμο, αν και η ηλεκτρομαγνητική ανωμαλία προφανώς μπορεί να ανιχνευθεί και από μέρη εκτός Νησιού, όπως μαθαίνουμε από τους δυο Βραζιλιάνους επιστήμονες στο τέλος, που ειδοποιούν την Πένι.

2. Ο Σταθμός Μαργαριτάρι είναι κι αυτός μέρος του ψυχολογικού πειράματος της Ντάρμα, δεδομένου ότι κανείς δε συγκεντρώνει τα τετράδια με τις παρατηρήσεις εδώ και πάρα, πάρα πολύ καιρό. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι τα Νούμερα και το κουμπί του Σταθμού Κύκνος έχουν πραγματικό νόημα (βλ. σχόλιο 1), το Μαργαριτάρι δεν έχει κανένα. Είναι άδειο τόσο καιρό κι όμως κανένας από την Ντάρμα δε φαίνεται να έχει κινητοποιηθεί γι' αυτό.

3. Ο Χένρι ισχυρίζεται ότι ο Μάικλ και ο Γουόλτ μπορούν να φύγουν απ'το Νησί αν ακολουθήσουν μια πολύ συγκεκριμένη πορεία με το σκάφος τους, αλλά δε θα καταφέρουν ποτέ να ξαναγυρίσουν. Γιατί, όμως, να μην μπορούν; Τα αεροπλάνα ανεφοδιασμού της Ντάρμα πώς μπορούν; Επίσης, οι ¶λλοι έμαθαν για τις ικανότητες του Γουόλτ και απλά τον αφήνουν να φύγει; Το βρίσκω τουλάχιστον απίθανο αυτό. Αμάν κάνουν να βρουν παιδιά για να τα χρησιμοποιήσουν κι-εγώ-δεν-ξέρω-πώς και τώρα έχουν ένα παιδί τόσο ξεχωριστό και δε θα το ξεζουμίσουν;

4. Το κλειδί του Ντέσμοντ καταστρέφει τον Σταθμό Κύκνος. Ε, και; Τι νόημα έχει αυτή η κίνηση, παρά μόνο να εξαλείψει τις αποδείξεις ύπαρξης της καταπακτής; Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο θα εξακολουθήσει να είναι ανεξέλεγκτο.

5. Ο στρατός τελικά δε σχετίζεται με το πείραμα.

Επιπλέον:
    • Οι επιζώντες της Οσεάνικ που έχουν απομείνει έχουν αναισθητοποιηθεί τελείως! Δεν αντιδρούν σε τίποτα απ' όσα συμβαίνουν: δεν αναρωτήθηκαν για τη Ρουσώ, την καταπακτή και τα τρόφιμα, την ύπαρξη των ¶λλων, την "έκρηξη" με τον περίεργο θόρυβο και το φως... Σαν να είναι μαστουρωμένοι. Δεν καταλαβαίνω αυτή τη σεναριακή επιλογή. Είναι θέμα χρονικού περιορισμού των επεισοδίων; Θέλουν οι δημιουργοί να εστιάσουν μόνο στους πρωταγωνιστές; Τότε, γιατί επέλεξαν να αφήσουν τόσο μεγάλο αριθμό επιζώντων εξαρχής; Είναι απλή φύρα, δε βοηθάει πουθενά την ιστορία.
    • ΟΚ, ήταν ατύχημα, αλλά το γεγονός είναι ότι ο Ντέσμοντ σκότωσε κι αυτός άνθρωπο. Τον σβήνω απ' τη λίστα.
    • Εκείνο το τέρας του μαύρου καπνού γιατί το έχουμε χάσει εσχάτως;

http://www.greektvsubs.gr/image.php?type=sigpic&userid=212080&dateline=13498  77416
    Maybe there's hope.

Be ashamed to die until you have won some victory for humanity.
    Horace Mann

Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.
    Nίκος Καζαντζάκης

4. Thanks johny f thanked for this post
    Likes NikBG liked this post
Σελίδα 33 από 33 ΠρώτοΠρώτο ... 23313233

Δικαιώματα Δημοσίευσης

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τις δημοσιεύσεις σας
  •  
  • Ο BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία