Η σειρά προχωράει υπέροχα. Μπορεί να είχαμε 2-3 επεισόδια ψιλοαδιάφορα, αλλά πλέον...
Ναι αλλά με 6 επεισόδια μέχρι τώρα και τα 3 αδιάφορα δεν το λες και καλό... στα επεισόδια 4-5-6 πραγματικά δεν έγινε τίποτα θα μπορούσε οτι είδαμε σε αυτα τα επεισόδια να ήταν ολα σε ένα επεισόδιο για μένα. αυτά που είπες για την γυναίκα του σερίφη εγώ τα θυμόμουν και μου έκανε εντύπωση που ο σερίφης δεν αντέδρασε η δεν είπε κάτι οταν η γυναίκα του τελικά
Spoiler
καθάρισε την κάμερα και στην ουσία του έδωσε το σύνθημα οτι έξω ολα είναι μια χαρά
και ακόμα μου έχει κανει κ μένα εντύπωση αυτο που γράφει απο πάνω η ΑΤΗΕΝΑ1971 οταν
Spoiler
η κάμερα η εικόνα στο παράθυρο τοτε που έκλεισαν το ρεύμα του σταθμού έδειξε τον καθαρό ουρανό και τα δέντρα που δεν το σχολίασε κανείς απο όσους το είδαν
Εντάξει, δεν είναι και αδιάφορα τα επεισόδια.
Νομίζω ότι χτίζονται οι χαρακτήρες που είναι σημαντικοί.
Ω, μόλις είδα ότι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Τζορτζ είναι ο γιος του Ben Kingsley.
και μου έκανε εντύπωση που ο σερίφης δεν αντέδρασε η δεν είπε κάτι οταν η γυναίκα του τελικά
Αντιθέτως κατ΄εμέ.
Spoiler
Αυτό ήταν το έναυσμα για να αρχίσει να ΄΄συνεργάζεται΄΄ με την Μηχανικό. Τα όσα έμαθε τον οδήγησαν και αυτόν να επιλέξει την έξοδο.
Όσο αφορά αυτό που είδε η Athena 1071, εσύ και μερικοί ακόμη...το είδα κι εγώ χθες, αφού δεν το είχα προσέξει!
Τι σημαίνει? Απλά είναι μία ακόμη επιβεβαίωση από τον σκηνοθέτη ότι όντως, κάποιοι ταϊζουν σανό στους 10 χιλιάδες που ζουν στο Silo. Έπεσε για 1 δευτερόλεπτο το ρεύμα, προφανώς κόπηκε η μετάδοση αυτού που προβάλουν τα αφεντικά.
Να προσθέσω κάτι ακόμη.
Στο 3ο επεισόδιο, εκεί δηλαδή που γίνεται η διακοπή ρεύματος, κατά τον σχεδιασμό των κινήσεων για την επιδιόρθωση της βλάβης, βλέπουμε το σχέδιο της τουρμπίνας που είναι αναρτημένος στον τοίχο. Η δε κοπέλα που αναλύει την κατάσταση λεέι πως όλα ξεκινάνε από τον ατμό, που ουδείς γνωρίζει από που έρχεται και από εκεί και πέρα μπαίνει στον όλο μηχανισμό.
Δηλαδή έως τώρα (και αν κάνω λάθος συμπληρώστε με)ξέρουμε ότι από κάπου έρχεται ένα κύμα ατμού που στην ουσία ΄΄κινεί΄΄ το Silo, ενώ σύμφωνα με τον κομπιουτερά που φάγανε, υπάρχει μία πόρτα, την οποία δεν κατάφερε να βρει στην προσπάθεια της να κατεβει όσο πιο χαμηλά γίνεται η πρωταγωνίστρια.
Μεγάλο ερώτημα λοιπόν είναι το τι συμβαίνει έξω.
Ίσως δούμε κάτι παραπάνω στο φινάλε τηςε σεζόν, έτσι για να είμαστε στην μπρίζα, αλλά πάνω από όλα να λήξει η απεργία των σεναριογράφων, διότι το 2013 όλοι μαζί εδώ περάσαμε εκείνη την ΄΄πανδημία΄΄. Φιλινάδα ήταν τότε που είχαμε μείνει στο We have to go back?
Οκ λοιπόν το εμπεδώσαμε, αν και δεν ξέρουμε και πολλά για το παρελθόν.
Spoiler
Πριν από 140 χρόνια η εξέγερση κάποιων που ήξεραν, ή είχαν μάθε, προσπάθησαν να βγούνε έξω αλλά τους έφαγε η μαρμάγκα, ο δικαστής και οι λοιποί, που δεν ξέρουμε ακόμη ποιοί είναι οι λοιποί, διότι πιστεύω ότι υπάρχουν και ανώτεροι από τον δικαστή. Ο τύπος εκτελεστικό όργανο είναι, είναι αυτός που ΄΄φαίνεται΄΄, από κάπου παίρνει εντολές.
Πιστεύω όμως ότι αυτή δεν είναι η μόνη έξοδος, από εκεί που πάνε για καθάρισμα.
Η δικιά μας (η Σουηδέζα!) θα πρέπει να βρει άλλο τρόπο. Θα είναι κάπου από πολύ ψηλά? πολύ χαμηλά? έχουμε και μια πόρτα που ειπώθηκε, θα δούμε.
Υγ. Ας προσπαθήσω τωρα να τελειώσω αυτή την μπούρδα και δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές το πάω ff. Ποιά μπούρδα? Όποιος το βρει θα έχει ένα ΄΄΄κάλεσμα΄΄
Τελευταία επεξεργασία από τον/την tasoskratos; 10 Ιουνίου 2023 στις 19:53
Υγ. Ας προσπαθήσω τωρα να τελειώσω αυτή την μπούρδα και δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές το πάω ff. Ποιά μπούρδα? Όποιος το βρει θα έχει ένα ΄΄΄κάλεσμα΄΄
1.07
Λοιπόν.. Ναι, έγιναν πολλά σε αυτό το επεισόδιο
Spoiler
Τί δεν μού άρεσε
1. Αμήχανη συζήτηση με τον Μπίλινγκς.
- Α, δλδ τώρα θα κάνω τα στραβά μάτια ε;
- ΝΑΙ.
-ΟΚ.....
2. Όταν την πήγε ο πατέρας της στο μαιευτήριο, τής είπε : Δεν ξέρω γιατί, αλλά εδώ δεν ακούνε!! Γιατί δεν αντέδρασε εκείνη τη σιγμή, να τού πει : Τί εννοείς; Γιατί, πού ακούνε και ποιοι;;;
Και κάτι ακόμη, που μού χτύπησε πολύ παράξενο αλλά μού διαφεύγει τώρα και πρέπει να το ξαναδώ.... θα επανέλθω.
Πιστεύω ότι θέλουν να βγάλουν από τη μέση τη δικαστή και νομίζω ότι αυτό που πίνει τής προκαλεί διάφορα συμπτώματα. Ξεχνάει κλπ... Όταν τής είπε για την Γκλόρια και είπε... "Ποια;;; Α, ναι, αυτή...."
Βασικά, νομίζω ότι δεν είχε κανέναν απολύτως ρόλο, δεν παίρνει καμία αποφαση και ήταν απλά μία μαριονέτα και ότι ο Δήμαρχος κρύβεται πίσω από όλα. Είναι ο μόνος που δεν μας έχει δείξει κάτι από τον ρόλο του και τα καθήκοντά του. Μόνο πίνει τα ποτά που είχε η προηγούμενη δήμαρχος. Εφόσον ξέρουμε ότι το ΙΤ κάνει κουμάντο εκεί μέσα. Θέλει να την ξεφορτωθεί, αλλάθέλει και να την καθαιρέσει με ό,τι βρει η νέα σερίφης, μιας και πήρε το μέρος της και τώρα τον εμπιστεύεται.
Η οποία μπορεί να είναι αρκετά έξυπνη αλλά μερικε΄ς φορές δεν στροφάρει. Της μιλάνε χαμηλόφωνα, ψιθυριστά κι αυτή απαντάει με βροντερή φωνή και λέει συνεχώς τα ίδια!! Δλδ, Τζίζας ρε κορίτσι!! Βάλε μία πιθανότητα να σου μιλάνε ψιθυριστά επειδή υπάρχει περίπτωση να κρυφακούει κάποιος!!! Ή διάβασε λίγο τους άλλους... Η δικαστής έκλαιγε όταν τής έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και ότι δεν πρόκειται να την αφήσουν οι άλλοι.... αλλά, αυτή εκεί, τον χαβά της...
Όμως!!! Ο τρόμος στο βλέμμα της όταν ανακάλυψε ότι τους παρακολουθούν από τον καθρέφτη.... ήταν δείγμα ότι ήταν ανυποψίαστη αν και δεν καταλαβαίνω γιατί.
Επίσης, να πω ότι η μουσική στους τίτλους μοιάζουν πολύ με του Westworld! Με μία αναζήτηση στο γοογλε ανακάλυψα ότι δεν είμαι η μόνη που το παρατήρησα.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την ATHENA1971; 11 Ιουνίου 2023 στις 18:13
1.08
Ω, έλα τώρα!!!
Καλό, θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά υπάρχει μία αμηχανία σε κάποιες σκηνές.
Spoiler
Δλδ, τα τελευταία 140 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως στην καθημερινότητα των ανθρώπων στο Σιλό, οι οποίοι ζουν τελείως "αναλογικά" και οικολογικά και ανακυκλώσιμα και χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας, πέρα από βασικές λειτουργίες. Και περιμένουν ότι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι από τη φύση τους περίεργοι, δεν θα αναρωτηθούν ποτέ, μα ποτέ, γιατί πρέπει να υπάρχουν όλοι αυτοί οι κανόνες.... και υπάρχει τεχνολογία αλλά χρησιμοποιείται μόνο για να παρακολουθούν τους κατοίκους του Σιλό... για τίποτα άλλο.
Αλήθεια, ό,τι τρώνε, ό,τι πίνουν, από πού προέρχεται;
Ότι ακριβώς γίνεται και στον δικό μας κόσμο αγαπητή Αθηνά!
Υπάρχει το μεγάλο κοπάδι που τρώει τον σανό που τους σερβίρουν. Θυμάσαι πως πανηγύριζαν στον λόγο της Δημάρχου κατα την επαίτιο της εξέγερσης?
Υπάρχουν πάντα και αυτοί που την ΄΄ψάχνουν΄΄. Λίγοι αλλά υπάρχουν. Έχουν ανησυχίες. Γιατί και πως?
Στο Silo την επανάσταση την έπνιξαν στο αίμα. Ποιός να κουνηθεί?
Έλεγε κάποτε στο intro του Person Of Interest...
Άλλος λοιπόν αυτοκτονεί, άλλος θέλει να βγει έξω...
Οι άλλοι γιατί να ιδρώσει το αυτί τους. Μια χαρά περνάνε. Φαί και νερό έχουν, προφανώς τζάμπα, δε βαριέσαι...
Τώρα, με το κορίτσι μας τι θα γίνει?
Προφανώς θα πάμε σε πολύ ενδιαφέρον φινάλε και μετά περιμενε...
Εκείνο το θέμα
Spoiler
με το κουνέλι με έβαλε σε σκέψεις. Δεν είχαν κουνέλια στο silo? Από που ήρθε και που πήγε?