Αριστούργημα η σειρά. Για μένα είναι κάτι σαν "λοστ έτσι όπως θα έπρεπε να είναι το λόστ".
Από το επεισόδιο με τη γεννήτρια και πέρα, κόλλησα.
Εγινα φαν.
Στο τέλος, δεν ξέρω αν παρατηρήσατε ότι
Spoiler
Υπάρχουν εκατοντάδες σιλό σε κοντινή απόσταση το ένα με το άλλο.
Κάτι που το ψιλιάστηκα... αλλά και πάλι χάρηκα που επιβεβαιώθηκα.
Το LOST ήταν αυτό που έπρεπε να ήταν και ήταν ένα και μοναδικό. Τόσα χρόνια μετά αποδεικνύει ότι ήταν μοναδικό αφού ακόμα όποια σειρά έχει μυστήριο την παρομοιάζουν με το λοστ!
Το lost σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να είναι όπως είναι αυτή η σειρά . Και ούτε αυτή η σειρά πρέπει να είναι ένα lost .
με έβαλε σε σκέψεις και έχω απορίες : Το ρεμπέλιον ήταν σε αυτό το σιλό όπου πέθαναν τόσοι άνθρωποι και όχι στο άλλο που βλέπαμε στην πρώτη σεζόν; Δεν έχει δλδ, τόσα πολλά χρόνια;; Επικοινωνούσαν τα σιλό και τα πλημμύρισαν κάποιοι για να αποφύγουν την επέκταση των επεισοδίων; Αυτό που δεν καταλαβαίνω καθόλου, όμως είναι γιατί μπήκαν στον κόπο να τους κοροϊδεύουν και δεν τούς έλεγαν εξαρχής, το απλό, Αν βγείτε, θα πεθάνετε. Κι εκεί που ήταν όλοι οι νεκροί, την ίδια τακτική ακολουθούσαν.
Σωστή σκέψη Αθηνά αλλά εδώ κάτι υπάρχει και προς το παρόν δεν το ξέρουμε!
Εάν θυμάμαι καλά, εάν,
Spoiler
από την αρχή μιλούσανε για μία εξέγερση κλπ κλπ, στο ΄΄δικό μας σιλό΄΄.
Εμείς βλέπουμε τους αποφασισμένους, σιγουρότατους θα έλεγα, να κάνουν την έξοδο του Μεσολογγίου και στο ΄΄φτου και βγαίνω΄΄ έχουμε μαζικούς θανάτους. Κάτι τους σκότωσε. Το μολυσμένο περιβάλλον ή κάτι άλλο?
Ας αφήσουμε προς το παρόν αυτή την κοβουβέντα, με τα σιλό να μου θυμίζουν εμένα Fallout!
Φαντάζομαι ότι η Ρεβέκα προς την πόλη που έβλεπε θα πήγαινε (ολίγον από The Prisoner έχουμε εδώ) αλλά έπεσε πάνω στους νεκρούς και φυσικά την έφαγε η περιέργεια.
μας εδειξε τις αντιδρασεις στη φυγη της Νικολς απ'το Silo και απ'την εξουσια και απ'τον απλο κοσμο.Σιγα σιγα αυτοι που ειναι μεσα στον κυκλο της εξουσιας λενε παραπανω πραγματα* που ισως με τις διαφορες τριβες και την αντιδραση του απλου κοσμου να οδηγησει σε περισοτερες αποκαλυψεις και εξελιξεις.
Έχω απορία, γιατί δεν τούς δείχνει το βίντεο με τους χιλιάδες νεκρούς για να τούς κοπεί η όρεξη; Ή τουλάχιστον, στην κυριούλα που θέλει να φύγει... Πραγματικά, αρχίζει να με εκνευρίζει όλη η φάση. Θέλω να μάθω για ποιο λόγο υπάρχει τόσο κλειστός κύκλος εμπιστοσύνης... δλδ, ούτε καν κύκλος, ένα άτομο ξέρει τί γίνεται. Μέχρι τώρα, θα έπρεπε να έχουν δώσει ένα στοιχείο, κάτι στον θεατή, γιατί όλη αυτή η μυστικοπάθεια δεν δικαιολογείται με αυτά που γνωρίζουμε. Τα πράγματα είναι απλά : Τοξική ατμόσφαιρα, βγαίνεις και πεθαίνεις, το είδαμε και με την Τζούλιετ. Τώρα, τί είναι αυτή η βίβλος, τί κρυφά δωμάτια, τί μυστικά, τί σκιές...
Βασικά, έχω απορία από την αρχή. Πώς γίνεται και έχουν πόσιμο νερό, οξυγόνο κλπ...
Δεν ξέρω, είμαστε στο σκοτάδι, όπως ο "όχλος" και δεν πρόκειται να κάνω επανάσταση, απλά θα σταματήσω να το βλέπω σιγά, σιγά.
Έχω απορία, γιατί δεν τούς δείχνει το βίντεο με τους χιλιάδες νεκρούς για να τούς κοπεί η όρεξη;
Αυτό είναι και το μεγάλο ΄΄περίεργο΄΄ της υπόθεσης, ή ένα από τα περίεργα. Τι πιο απλό? παιδιά θέλετε να φύγετε? Από εκεί έιναι η πόρτα!
Κάτι άλλο συμβαίνει.
Spoiler
Κατ' αρχή εικάζω ότι τα silo συνδέονται μεταξύ τους. Θυμίζω ότι υπάρχει μία κλειστή πόρτα κάτω ενώ το άλλο είναι γεμάτο νερό. θα το ανακαλύψει η Ρεβέκα. Έχω επίσης την υποψία ότι η τύπισσα πίσω από την πόρτα είναι η μάνα της!
Επίσης, πολύ περίεργο μου φαίνεται να πιστεύουν τόσοι άνθρωποι ότι έξω είναι μια χαρά τα πράγματα, να υπάρχουν hard disc και ένα σωρό άλλα στοιχεία που μιλάνε για απάτη των υπευθύνων. Εκείνοι όμως οι φουκαριάρηδες που βγήκαν, μήπως κάτι άλλο τους σκότωσε?
Επιμένω και στην πόλη που φαίνεται στο βάθος.
Ειλικρινά, εάν είχα ελεύθερο χρόνο θα αγόραζα τα βιβλία. Τα τελευταία που είχα διαβάσει, γιατί δεν κρατήθηκα δηλαδή, ήταν εκείναι τα λιψά του George R Martin.
Δεν μπορεί να είναι ο Ρόμπινς (σόρυ δεν θυμάμαι ονόματα στη σειρά) ο ανώτατος άρχοντας του σιλό και να συμπεριφέρεται σαν εργάτης. Καταλαβαίνω, βέβαια, ότι σε τόσο κλειστή κοινωνία δεν σε παίρνει να το παίζεις υψηλή κοινωνία, αλλά αυτός φαίνεται από το ιστορικό του (όπως φάνηκε και από τη συζήτηση με την τύπισα που ήταν σκιά του)ότι δεν ήταν ποτέ πραγματικός αρχηγός, όπως κανένας από αυτούς.
Σκέφτομαι, λοιπόν, μήπως υπάρχουν κάποιοι ψηλότερα (στην ιεραρχία, στην ατμόσφαιρα, στρατόσφαιρα......) κάπου τέλος πάντων, που περνάνε ζάχαρη εις βάρος των σιλό.
που ξεκινησε με το μαρτυριαρη το Σολο να λεει οτι υπαρχουν 50 Σιλο και να λεει πως πεθαναν οι δικοι τους βλεποντας το καθαριστη να φευγει να ξεθαρευουν αλλα τελικα να πεθαινουν απ'το δηλητηριο.Κατι που χτυπαει καμπανακια στη Νικολς που πρεπει να παει πισω στους δικους της αλλα και να φτιαξει μια στολη για να το κανει αυτο.
Σημειωτεον 50 Σιλο επι 10.000 νοματαιοι ανα Σιλο που λεει η Νικολς,συνολο 500.000 σωθηκαν απ'ο,τι εγινε.
Πισω στο δικο μας Σιλο αναμενομενα εχουμε ταραχες και με δυο νεκρους,ενω τωρα θελει να βγει και η Σκια του Δημαρχου.
είναι η τεχνολογία. Όπως είπε και ο Σόλο, υπάρχει προηγμένη τεχνολογία, κάτι που το έχουμε δει, αλλά βλέπω ότι δεν χρησιμοποιείται για να προσφέρουν οποιαδήποτε απόλαυση στην καθημερινότητά τους, καθόλου ψυχαγωγία. Πρόκειται για μία κοινωνία με Σπαρτιάτικο τρόπο ζωής, με κοινωνική ισότητα έως ένα σημείο. Όπως έχω ξαναπεί, για να συντηρούνται τόσες χιλιάδες ζωές, κάτω από τη γη, πρέπει να υπάρχει μεγάλη τεχνολογία, αλλά δεν το βλέπεις στην καθημερινότητά τους, είναι εκεί, αλλά κρυμμένη κάτω από αναλογικό τρόπο ζωής. Είναι οι κάμερες που βρίσκονται παντού, είναι οι συσκευές αντισύλληψης, είναι ο έλεγχος όλων, είναι πολλά και βλέπουμε ότι με κάποιο τρόπο είναι λειτουργικό παρόλο που έχουν περάσει τόσες δεκαετίες. Μού προκαλεί μεγάλη εντύπωση.
Νομίζω ότι ο Σόλο πρέπει να ήταν παιδί όταν έγιναν όλα, στο δικό του Σιλό, μιλάει σαν παιδάκι.
Με συγκίνησε η πρώην Σκιά όταν παρακολουθούσε βίντεο με τον κόσμο, πριν. Με έκανε να σκεφτώ πόσο κοντά είναι στην δική μας πραγματικότητα, όπου είμαστε εγκλωβισμένοι σε μία ζωή, υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την επιβίωση μας (καλά, όχι όλοι) και κρυφά, ονειρευόμαστε την φυγή (και πάλι, όχι όλοι), καθένας έχει το δικό του όνειρο, τον δικό του φανταστικό παράδεισο....