δε φτανει που δεν ακουμε τι ειπε ο Λουκας για τον κωδικα στον Δημαρχο που τον αφησε παγωτο,εχουμε και το κλιφχανγκερ στο τελος με την τυχη της Τζουλιετ και του Δημαρχου εκει μεσα που οκ θα 'πρεπε να 'ναι φλαμπε αλλα στο Χολιγουντ εισαι,λες μηπως, κι αντε δυο χρονια στο περιμενε.Οκ μαθαινουμε οτι εχουν αυτο το συστημα που μπορει να τους καθαρισει σαν αβγο,κατι που εκανε ρακο το Δημαρχο αλλα και παλι δε θα χαλαγε να μαθουμε κατι παραπανω.Οσο για το φλασμπακ μετα το φιναλε οκ εγω κραταω την αμφιβολια και την ερωτηση της τυπισας στο βουλευτη αν εγινε τελικα η επιθεση με τη βρωμικη βομβα γιατι ρωτησε κιολας αν ξερει κανεναν που να επηρεαστηκε.Τωρα για το ολο σκηνικο των Σιλο μην αποκλειετε καθολου να ειναι και δουλεια εκ των εσω της Αμερικης ,απ'τις τσεπες που ειπε η αλλη που πληρωνουν τις προεκλογικες εκστρατειες.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την johny f; 17 Ιανουαρίου 2025 στις 23:04
παραλίγο να βάλω τα κλάματα μόλις εμφανίστηκε η Τζούλιετ;
Αρχική Δημοσίευση από τον/την johny f
2.10
Καταρχην τι στο διαολο ρε κεραταδες,
Spoiler
δε φτανει που δεν ακουμε τι ειπε ο Λουκας για τον κωδικα στον Δημαρχο που τον αφησε παγωτο,εχουμε και το κλιφχανγκερ στο τελος με την τυχη της Τζουλιετ και του Δημαρχου εκει μεσα που οκ θα 'πρεπε να 'ναι φλαμπε αλλα στο Χολιγουντ εισαι,λες μηπως, κι αντε δυο χρονια στο περιμενε.Οκ μαθαινουμε οτι εχουν αυτο το συστημα που μπορει να τους καθαρισει σαν αβγο,κατι που εκανε ρακο το Δημαρχο αλλα και παλι δε θα χαλαγε να μαθουμε κατι παραπανω.Οσο για το φλασμπακ μετα το φιναλε οκ εγω κραταω την αμφιβολια και την ερωτηση της τυπισας στο βουλευτη αν εγινε τελικα η επιθεση με τη βρωμικη βομβα γιατι ρωτησε κιολας αν ξερει κανεναν που να επηρεαστηκε.Τωρα για το ολο σκηνικο των Σιλο μην αποκλειετε καθολου να ειναι και δουλεια εκ των εσω της Αμερικης ,απ'τις τσεπες που ειπε η αλλη που πληρωνουν τις προεκλογικες εκστρατειες.
Συμφωνώ σε όλα και το θέμα είναι πόσα
Spoiler
χρόνια μεσολάβησαν και τί συνέβη;;;; Τί είναι ΑΥΤΟ που φοβόταν ο Λούκας ότι θα τον ακούσει και θα τούς σκοτώσει;;;;; Είναι η ΑΙ που προστατεύει κάτι, ασχέτως αν πρέπει να σκοτώσει τους πάντες;;; Τί προστατεύει; Ανθρώπους που ζουν καπου αλλού αλλα η επιβίωσή τους εξαρταται από τα Σιλο;;;
Αυτός ο Σιμς, πόσο μικρόνους... αλλα η σύζυγος προβλέπω να είναι χειρότερη από όλους και η ΑΙ βρήκε σύμμαχο για να τους εχει υπό έλεγχο.
Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει την τελευταία σκηνή γιατί κάπου νομίζω το έχασα;
Τί να εξηγήσουμε, όλοι το χάσαμε.... όχι ότι μάς έδωσαν και πολλά, αλλά κατάλαβα ότι
Spoiler
η συσκευασία με τις καραμέλες θεωρούνταν ήδη vintage, ας πούμε και ίσως είχε και αξία γιατί δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο να τής το έδινε, ως δώρο. Θεωρώ ότι ήθελαν να μάς δείξουν ότι ο χρόνος που μάς έδειξε, ήταν μακριά στο μέλλον από το σήμερα. Δλδ, δεν βγαίνουν ραντεβού και ο όρος θεωρείται παρωχημένος, μόνο όσοι είναι 90 τον ξέρουν, επίσης, μού φάνηκε ότι δεν συστήνονταν, εφόσον το θεωρούσαν δεδομένο ότι έψαξαν ο ένασ τον άλλον. Θα τολμήσω να πω ότι η πλύση εγκεφάλου είχε ξεκινήσει ήδη, μιας και ανέφεραν τους Ιρανούς.... πόσα χρόνια πια;;; και εδώ, θα συμφωνήσω με τον Τζόνυ ότι όλα ξεκίνησαν από την Αμερικανική κυβέρνηση ή από κάποιον τρελο δισεκατομυριούχο, (ή και παραπάνω από έναν) που είχε κολλητηλίκια μαζί τους; Πέρα από την πλάκα, πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω τί έγινε αφού μάς δίνουν πολύ λίγα στοιχεία για ο,τιδήποτε!!!! Καταντάει αηδία, λίγο....
Τί να εξηγήσουμε, όλοι το χάσαμε.... όχι ότι μάς έδωσαν και πολλά, αλλά κατάλαβα ότι
Spoiler
η συσκευασία με τις καραμέλες θεωρούνταν ήδη vintage, ας πούμε και ίσως είχε και αξία γιατί δεν μπορώ να φανταστώ για ποιο λόγο να τής το έδινε, ως δώρο. Θεωρώ ότι ήθελαν να μάς δείξουν ότι ο χρόνος που μάς έδειξε, ήταν μακριά στο μέλλον από το σήμερα. Δλδ, δεν βγαίνουν ραντεβού και ο όρος θεωρείται παρωχημένος, μόνο όσοι είναι 90 τον ξέρουν, επίσης, μού φάνηκε ότι δεν συστήνονταν, εφόσον το θεωρούσαν δεδομένο ότι έψαξαν ο ένασ τον άλλον. Θα τολμήσω να πω ότι η πλύση εγκεφάλου είχε ξεκινήσει ήδη, μιας και ανέφεραν τους Ιρανούς.... πόσα χρόνια πια;;; και εδώ, θα συμφωνήσω με τον Τζόνυ ότι όλα ξεκίνησαν από την Αμερικανική κυβέρνηση ή από κάποιον τρελο δισεκατομυριούχο, (ή και παραπάνω από έναν) που είχε κολλητηλίκια μαζί τους; Πέρα από την πλάκα, πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω τί έγινε αφού μάς δίνουν πολύ λίγα στοιχεία για ο,τιδήποτε!!!! Καταντάει αηδία, λίγο....
Spoiler
Η συγκεκριμένη συσκευασία που της έδωσε είναι ξεκάθαρα το απομειναρι που είχε δώσει ο Τζορτζ στην Τζουλιετ στη πρώτη σεζόν,μαζί με το σημείωμα. Ξανά βλέποντας τη σκηνή,είμαι σίγουρη ότι οι 2 τους,ο γερουσιαστής και η ρεπόρτερ παίζουν σημαντικό ρόλο στο πως φτιάχτηκαν τα σιλο ή ήταν εκεί τα πρώτα χρόνια τόυς.
Έχω κι εγώ αρκετές απορίες
κατ' αρχή θα πρέπει να ξαναδώ την πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου της 2η σεζόν. Τι έγινε ακριβώς τότε.
Από ότι έχω καταλάβει και μπορεί να κάνω λάθος.
Βασικά θεωρώ ότι η τελευταία σκηνή ήταν flashback. Το κουτάκι με τις καραμελίτσες ήταν απομηνάρι και το είδαμε όμως,
σε ποιά χρονιά εξελίσσεται η τελευταία σκηνή? Εγώ από ότι θυμάμαι η συσκευασία αυτή υπήρχε όταν ήμουν σε μικρή ηλικία.
Είχα γράψει παλαιότερα ότι η ιστορία με τα silo μου uyμίζει έντονα το Fallout. Αυτό σημαίνει ότι είχαν γνώση οι φύλακες! Όπως στο fallout περίμεναν τις ατομικές βόμβες και είχαν έτοιμα τα δικά τους ΄΄silo΄΄ έτσι και εδώ, πιθανολογώ ότι περίμεναν την απάντηση του Ιράν, ή έστω περίμεναν μία καταστροφή και τα silo ήταν ήδη κατασκευασμένα και μάλιστα θεωρώ ότι είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους υπογείως. Απλά τα διαχωρίζει μία μεγάλη, στρογγυλή πύλη.
Το μεγάλο μου όμως ερώτημα έχει να κάνει με δικλείδα ασφαλείας. Από την στιγμή που άμα βγεις έξω είναι θέμα χρόνου να πεθάνεις, γιατί υπάρχει και το δηλητήριο για να εξοντώσει όσους επιχειρήσουν έξοδο. Τι είναι αυτό που φοβούνται οι κατασκευαστές?
Λέτε να πέθανε τόσο νωρίς η πρωταγωνίστρια μας, ή πρόλαβε και την τράβηξε ο πρόεδρος?
Επανέρχομαι!
Έκανα μία επανάληψη του τελευταίου επεισοδίου και θέλω να αναφέρω κάποιες λεπτομέρειες μεν, σημαντικές δε, που ίσως θέλουν συζήτηση
Spoiler
1. Στην κουβέντα που έχουν η Τζούλιετ με τον τυπάρα στο silo 2, ο τύπος αναφέρει ότι η ΄΄σωλήνα΄΄ με το δηλητήριο έρχεται από έξω από to silo και μάλιστα ψάχνουν τα σχέδια και ανακαλύπτουςν ότι βρίσκεται στο επίπεδο 14, εκεί που δούλευε η μητέρα του. Άρα?
Δεν μιλάμε για ΄΄αυτοπροστασία΄΄ αλλά και δικλείδα ασφαλείας που προέρχεται από κάποιους? εκτός silo. Αυτό, μάλλον, το βλέπουμε και την εναρκτήρια σκηνή, αφού η τζούλιετ όταν πλησιάζει στο silo 2, στο 1ο επεισόδιο, πατάει σε πτώματα που ξεκινάνε από την έξοδο, υπάχρουν αμέρτητα γύρω από και έξω από το silo, αλλά υπάρχουν και κατά τον διάδρομο εξόδου και μέσα στο silo 2. Μάλιστα ο τύπος της λέει ότι >>Δεν πέθαναν όλοι αμέσως μετά την έξοδο τους!!!!!!!!!!!!!, αλλά προφανώς η μητέρα του, βρήκε τρόπο να σώσει και κάποιους.
2. Τώρα θα κολλήσω και την ατάκα της Τζούλιες στον πρόεδρο κατά την συνάντηση τους στον διάδρομο εξόδου του silo 1, όταν του αναφέρει για την σωλήνα, εκείνος της λέει το <<ξέρεις>>, αλλά η τζούλιετ του απαντάει ότι έχει ανακαλύψει κάτι που θα τους σώσει!!!!!!!!!!!!!!
3. Επειδή δεν θυμάμαι ονόματα. Ο μουσάτος που κατεβαίνει κάτω βρίσκεται αντμέτωπος με μία φωνή, μάλλον ΑΙ, που τον ρωτάει...Η ίδια φωνή ακούγεται και όταν μπαίνει ο άλλος με την γυναίκα του και το παιδί του στο δωμάτιο 18 και τουλέει ότι <<εσύ και το παιδί σου φύγεται, μπορεί να μείνει η γυναίκα σου>>. Αλλοοοοο μυστήριο.
Τέλος. Ανακαλώ!
Spoiler
4. Πάμε στην τελευταία σκηνή.
Ο βουλευτής πάει να μπει στο μπαράκι και στην είσοδο του γίνεται έλεγχος μην τυχόν και έχει συμπτώματα! περί συμπτωμάτων ακούμε και στην συζήτηση με την δημοσιογράφο. Άρα έχει προηγηθεί επίθεση ραδιενεργού υλικού/βρώμικης βόμβας από το Ιράν. Το θέμα είναι που έπεσε η βόμβα και ποιές περιοχές των ΗΠΑ επηρεάστηκαν. Εδώ είναι το ζουμί και έιπα ότι ανακαλώ.
Το φτωχό μου το μυαλό λέει ότι τα γεγονότα στο silo 1 και το ΄΄ραντεβού΄΄ στο μπαράκι εξελίσσονται την ίδια χρονική περίοδο. Μήπως λοιπόν, λέω μήπως, υπάρχει η περιοχή (Area 51) με τα 51 silo, εκεί που έπεσε η βόμβα, μάλλον το ξέρανε οι ΄΄μεγάλοι΄΄ για την επίθεση, ήταν προετοισμένοι (όπως ανέφερα χθες, κάτι σαν το fallout), ήδη είχαν ετοιμάσει τα silo και έκλεισαν τον κόσμο μέσα? Βάση αυτής της θεωρίας κολλάει και το ότι στην Ουάσιγκτον, εκεί που βλέπουμε το ΄΄ραντεβού΄΄, τα πράγματα είναι καλύτερα, δεν έχει μολυνθεί ιδιαίτερα ο πληθυσμός, παρόλα αυτά τους γίνεται έλεγχος, άρααααααααααααα, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει τις σωλήνες με τα δηλητήρια για να μην βγούν έξω οι εγλωβισμένοι και ίσως να μολύνουν και τους κατοίκους άλλων περιοχών.
Ναι μεν έξω από τα silo τα πράγματα δεν είναι ασφαλή, αλλά ίσως με την κατάλληλη στολή και ότι άλλο μέσο προστασίας μπορεί κανείς να φτάση, εάν και πιστεύω ότι είναι μακρυά, σε κατοικημές περιοχές, όχι ιδιαίτερα μολυσμένες που προφανώς εκεί ο λαός δεν γνωρίζει το τί συμβαίνει με τα silo και τους εγκλωβισμένους.
Ορίστε κυρία Αθηνά και μία εσάνς από το ΄΄silo΄΄ του Πλάτωνα
ΥΓ. Μήπως κάποιοι ζήλεψαν το We Have To Go back?
Τελευταία επεξεργασία από τον/την tasoskratos; 21 Ιανουαρίου 2025 στις 11:56
Τάσο, δε ξέρω αν έχει σημασία αλλά είμαι σίγουρη ότι πρέπει να βάλεις σπόιλερ ταγκ.
Για την
Spoiler
ΑΙ, ναι είναι η φωνή που μιλάει στον Λούκας, είναι αυτή που τον βοηθάει στο δωμάτιο του σέρβερ όταν τον έκλεισε εκεί ο δήμαρχος για να μπορέσει να βρει το μήνυμα που άφησε εκείνος ο τύπος και πιστεύω ότι είναι πίσω από τις λειτουργίες του σιλό. Γιατί όμως, παρείχε τις πληροφορίες στον Λούκας, εφόσον ήξερε ότι θσ καταλήξουν στο ίδιο δημείο, στην πόρτα και να τούς λέει, ΟΚ,κάνε μεταβολή και φύγε τώρα;;; Μήπως πρέπει να ψάξουν κάτι άλλο που δεν το έχει σκεφτεί κάποιος μέχρι τώρα, να σκεφτούν αλλιώς;;; Μήπως η σύζυγος καταφέρει αυτό που δεν μπόρεσαν οι άλλοι;;;
Το δηλητήριο από το επίπεδο 14 διοχετεύεται όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία Safeguard και από ό,τι κατάλαβα, δεν αντιστρέφεται άπαξ και ξεκινήσει και ίσως γι αυτό ο Λούκας είναι ήδη παραιτημένος.
Εχει λογική τ΄ώρα που το είπες για την βρώμικη βόμβα, ότι όλοι αυτοί είναι μολυσμένοι και το σκέφτηκα κι εγώ ότι συμβαίνουν παράλληλα όσα βλέπουμε με το σκηνικό στο μπαρ αλλά πάλι, δεν κολλάνε κάποια πράγματα.
ΟΚ. είναι καμμένη γη και δηλητηριασμένη, αλλά γιατί να τούς έχουν φυλακισμένους εκεί και τούς αφήνουν να ζουν αντί να τους αφήσουν να πεθάνουν όλοι; Είναι σαν τα καναρίνια στα ορυχεία; Μού φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό, απλά για να βλέπουν πόσο θα επιβιώσουν, ιδίως εφόσον φαίνονται όλοι υγιείς και ο Σερίφης που είχε συμπτώματα αρρώστειας, έγινε καλά μόλις σταμάτησε τα φάρμακα. Άρα θέλουν να τούς έχουν στα υπόγεια, τούς ποτίζουν διάφορα χημικά, μάλλον η ΑΙ, για να μην καταφέρουν ποτέ να βγουν έξω. Το θέμα είναι γιατί;;;;;;; Να μην μεταφέρουν τη μόλυνση; Ίσως συμβαίνουν όσα υποθέτεις, αλλά δεν κολλάνε κάποια πράγματα.
Πφφφφ, δεν ξέρω.... Όπως είπε κι ο Τζόνυ, άντε να περιμένεις κανα δυο χρόνια για την 3η σεζόν.